Vähän joka keliä on nyt. Yhtä aikaa ja erikseen.

Nyt heti alta pois se ahdistava kietaisupaita:

Lyhythihainen kietaisupaita

Ohje: Novita, kevät 2007. Ohjenro 14

Lanka: Cocos, oranssi

Puikot: 4,5 mm bambupuikot

Langankulutus: 441 g

Neulottu ajalla: 21.05.2011 -10.07.2011

Jo tuli niin kaamea, että en viitsinyt edes yrittää ottaa kunnollista kuvaa. Mie en tiijä mitä tuolle teen. Tässä nyt oli vaan neulomisen ilo. Miusta se on liian lyhyt edelleen, narukiinnitys on hölmö ja takakappaleen alareuna rullaantuu. Se on positiivista tässä paidassa, että eka kertaa miulla onnistu nuo hihan kolot, hihat istuu hyvin.

Pipo

Ohje: Ulla 01/08, Idealistipipo

Lanka: Isoveli musta ja kirjava

Puikot: 4,5 mm pyöröt ja bambupuikot

Langankulutus: 72 g

Tämä olikin sitten kiva juttu. Tein idealistipipon ilman idealismia. Eli ohjeesta tein pipon aloituksen. Silmukoita lisäilin vähän enemmän kuin ohjeessa oli lisätty ja pipoa neuloin niin pitkään kuin lankaa riitti. Eli tää pipo aloitettiin ylhäältä. Oli oikein kivaa. Mie kun en oo hirveesti näitä pipoja tehnyt, joten on kiva kokeilla eri tapoja tehdä. Pipoissa jostain syystä tykkään kokeilla uusia tapoja, mutta sukissa en. Kerran oon neulonut kärjestä alkaen sukat ja se sai riittää. Perinteinen tyyli sukissa, kiitos. Tämä pipo menee  Villaa ylle -keräykseen. Johon miulla on nyt kasassa yhet lapaset, yhet sukat ja tää pipo. Vielä on vähän mietinnässä tekisinkö toisetkin sukat.

Hurricane Hat

Ohje: Hurricane Hat, mie käytin suomennosta Seijasiskon blogista

Lanka: Lidlin puuvillalankoja, oranssi ja keltainen, neulottu kaksinkertaisella langalla

Puikot: 4 mm bambupuikot

Langankulutus: 72 g

Tääkin oli ihana neuloa! Neuloin kaksinkertaisella langalla ja tietysti kävi niin, että toinen lanka loppui. Kiireessä vilkaisin lankalaatikkoani ja totesin, että oranssi väri loppuikin. Nappasin sitten toiseksi langaksi keltaisen. Onnellisena jatkoin pipon neulomisen loppuun. Hupsista, sitä oranssia lankaa löytyikin laatikosta kun seuraavaa työtä varten kaivelin lankalaatikkoani. No, mitäpä näistä.

Tämmösen hatun voisin tehdä toistekin. Tykkäsin siis kovasti. Tälle pipolle ei ollut osoitetta ennen kuin poika sitä kokeili. Pojalle sopi ja tykkäsi, joten uusi pipo hälle. Kuvaus tuotti hieman ongelmia jälleen liian suuren tilannenopeuden vuoksi. Hauska sattuma, että tähän pipoon meni tasan saman verran lankaa kuin edelliseenkin, 72 g.

Jämäpaita tytölle

Tästä mie tykkään jo nyt. Aivan ihana. Tästä pitäisi tulla tytölle paita, koolla 6-12 kk. Ohje on Sanna Vatasen Neulo, virkkaa, kirjo jämälangasta. Ihania nuo raidat. Mie niin toivon, että tää onnistuu. Etten mie möhlää tämän kanssa kovinkaan pahasti. Purkaminen ei varmasti oo tässä työssä kivaa, sen verran solmussa on langat muutenkin. Miulla on tuossa paidassa Tennesseen jämiä, Lidlin puuvillalankaa (sitä oranssia ja laitan varmaan keltaistakin kuhan oranssi loppuu) ja jotain tuntematonta lankaa (kirkkaan oranssia). Kiva neuloa pitkästä aikaa ohuemmilla puikoilla (3,5 mm). Muuta en nyt malttaisi tehdä kuin neuloa tätä.

Pöhkö kuva virkkauksesta

Siinä taas on ruutuvirkkausta, sitä verhoa. Tää on nyt miun mukana kuljetettava käsityö vaikka haluisinkin koko ajan vaan neuloa sitä jämäpaitaa. Siinä vaan ne lankojen kuljettelut on liian haastavia. Ne on niin solmussa vaikka yritän siististi paikoillani neuloa.

Tämmöstä. Ristipistotkin on edistynyt huimasti. Miun mittakaavassa.