Ei oo paljoo ulos huvittanut mennä vaikka yleensä vesisade ei oo minuu haitannut niin nyt jotenkin vaan ottaa päähän tuo ilma. Piskitkään ei oo kovin innostuneita ulkoilusta, käyvät pikaisesti asioilla ja kurvaavat oven taakse sisälle pyrkimään. Eilen kävin Ässän kanssa lenkillä niin ei sekään kovin tyytyväiseltä vaikuttanut. Nyt nuo tuossa riehuu ja taistelee naruluusta, ilmeisesti energiaa on hieman varastossa...

Mie oon kuluttanut energiaani ompelemiseen. Vihdoin ja viimein sain sen hameen valmiiksi, pari kuukautta siihen taisi mennä (ainakin). Hiljaa hyvä tulee niinhän sitä sanotaan.

1187903.jpg

Hame

Kaavat on  Joka tyypin kaavakirjasta. Ongelmia aiheutti tuo vyötärökaitale. Siihen se ompelu tökkäsi viime kerralla. Olin leikannut liian lyhyen vyötärökaitaleen ja meni hermot sitten. Nyt leikkasin uuden ja muistin laittaa neljä senttiä ylimääräistä, hupsista ja liian lyhyt tuli. En jaksanut piirtää uutta kaavaa vaan käytin vanhaa, johon lisäsin sen 4 cm, ilmeisesti olin alunperin piirtänyt kaavasta liian lyhyen tai jotain muuta mystistä oli tapahtunut eikä homma meinannut onnistua. Enää en leikannut uutta vaan tein jatkon pahan onnen vyötärökaitaleeseen ja homma eteni.

Hametta tehdessäni sain tutustua uuden ompelukoneeni automaattisen napinläven tekoon. Pikkasen oli opettelua kun ei aina ihan heti käsitä, eikä jaksa keskittyä tarpeeksi ohjeisiin vaan pitää kokeilla. Onneksi tajusin sentään käyttää kokeiluihini KOEtilkkua enkä itse hameeseen ruvennut heti turraamaan. Napin valinta oli ongelmallista johtuen valikoiman runsaudesta. Siihen varmaan meni suurin aika kun mallailin ja hipistelin nappeja. Ne on niiiiin ihania.

Ompelukoneen ollessa verryteltynä surrauttelin muutamat liinat:

1187902.jpg

Liinoja

Mihin nuo ovat menossa vai jäävätkö omiin kokoelmiin on vielä epävarmaa. Meillä kun ei hirveesti liinoja käytetä. Pöydät vuorautuvat yleensä tavaravuorien alle...Pikkuinen punainen liina on kooltaan 19x74 cm, valkeita liinoja on kaksi toinen on 40x134 cm ja toinen 44x200 cm. Oonpa ollut noheva ompelusten saralla! Pinossa odottaa edelleen muutamien kutomusten päärmäys, mutta eipä ne mihinkään karkaa.