Kaarina Helakisan Pöllö-runosta.

Ihanaa, vähän lämpimämpi päivä! Mie oon ollut niin jäässä. Viime päivät kun on ollut sen verran kylmät ilmat, että oikeesti olisi pitänyt lämmittää vielä uunia. Ei sitten viititty kun kaheltiin säätiedotuksia, että kohta tullee lämpimämpää. Yhtenä iltana lämmitettiin vaan takkaa, mut leivinuuni on jo saanut olla kesälomalla. Villasukat jalassa täällä on menty ja toppatakki päällä. Harkitsin jo vakavasti, että otan pilkkihaalarin käyttöön. Mie inhoon palella ja paleluhan vaan on pukeutumiskysymys, ulkona. Sisällä ei pitäisi joutua palelemaan, eikä sisällä palelu ole pukeutumiskysymys. Paljain varpain pitäisi tareta sisällä Nauru

Oon saanut jopa jotain aikaankin:

1245582529_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Hattu ja sukat


Mössykkä-lippis

Ohje: Suuri Käsityölehti 6-7/2009
Lanka: Tennessee
Puikot: 4 mm bambusukkikset, 4 mm pyöröt ja 4 mm virkkuukoukku
Langankulutus: 46 g

Villasukat

Ohje: Novita Talvi 2008
Lanka: 7-veljestä
Puikot: 3,5 mm bambusukkikset
Langankulutus: 140 g

Lippis on Tossulliselle. Se valmistui hirmusen nopeesti. Mie en oo mitenkään kunnostautunut hattujen/pipojen neuloja, joten tää yllätti. Tästä tuli just passeli! Tänään jo testattiin kun käpöttelin pihalla Tossullinen liinassa, nii ja laitoin pyykkejä kuivumaan. Ohjeenmukainen lanka olisi ollut jotain hamppulankaa. Mie kokeilin mallitilkulla, että tiheys suunnilleen täsmää Tennesseellä, ei ihan mut melkein. Aatella, taas tein mallitilkun! Tyytyväinen oon.

Villasukat on sitten ihan isolle ihmiselle. Miesten kokoa, annan joskus iskälle. Saa nähdä maltanko oottaa jouluun vai annanko jo aikaisemmin. Sukat siis saattaa olla tämän vuoden eka joululahja! Tuolla ohjeella oon tehnyt aikaisemminkin violetit sukat. Mie en vaan enää muista missä ne on. Annoin varmaan jolle kulle.

Meijän juhannus oli taas helposti vietetty, ilman suurempia häslinkejä. Lippu nostettiin salkoon ja saunottiin. Seuraavana päivänä lippu laskettiin eikä saunottu. Siinä se.

Meijän pihalla on suloinen punatulkkupariskunta. Mie oon naureskellut niille kun ne on välillä niin huvittavia. Tietenkään en oo saanut kameralla napattua kuvaa niistä. Yksi ilta meinasin astua sammakon päälle pihalla. Yöks. Miusta sammakot on jotenkin ällöttäviä. En tiijä, ne hyppii ja on helposti jalanalla. Tai ainakin melkein.

Miun tekisi mieli aloittaa välillä virkkaamaan ihelleni jotain. Jotain muuta kuin kesken olevaa kettuverhoa. Hmm... mietintään.