Otsikko tulee tällä kertaa kirjasta, traktorikirjan takakannesta.

Blogeissa vilisee nyt sukkia. Mie en oo sukkasatoon lähtenyt mukaan, mutta sukkia oon neulonut. Ne lempparisukat, joista oon kirjottanut.

Lempparisukat

Harmaat sukat

Ohje: Novita syksy 2007 extra, ohjenro 3, palmikkosukat

Lanka: Nalle, harmaa

Puikot:  3 mm bambut

Langankulutus: 68 g

 

Vihreät sukat

Ohje: Novita syksy 2010, neulotut pitsisukat

Lanka: Sisu, vihreä

Puikot:  2,5 mm bambut

Langankulutus: 34 g

 

Harmaiden palmikkosukkien ohje on oikeasti 7-veljestä langalle. Nallesta niistä tuli tuon kokoiset. Lahjaksi menevät. Tässä ohjeessa mie tykkään noista palmikoista ja pitsistä. Hyvä yhdistelmä. Helppo ja kaunis. Tällä mallilla oon tehnyt ihelleni yhet sukat (oranssit), äiskälle violetit ja viime jouluksi kaverille valkealla langalla. Nämä oli nyt sitten neljännet versiot.

Vihreät sukat oli myös ohjeessa tehty 7-veljestä langasta. Mie käytin Sisu lankaa. Tarkoituksena oli saada tytölle sukat. Sainkin, mutta tein niihin tarkoituksella kasvunvaraa. Tulevaisuutta odottamaan nämä sukat. Näissä sukissa on miusta kaunis tuo pitsikuvio. Myös helppo tehdä.

Jostain syystä molemmissa sukissa tökki toisen sukan teko. Ei oikein edennyt.

Pitsisukkaa

Sukkaa aattelin tehä näitten jälkeen, mutta se parin neulominen tuntui niin tylsältä. Muutin suunnitelmaa ja laitoinkin vaihteeksi pojalle paitaa puikoille. Nyt se villapaita.

Villapaidan alkua

Tää on jännittävä neulomus. Lanka ei oo sama kuin ohjeessa enkä oo varma miten hyvin tuo tiheys sattuu. Nythän sitä voisi jo vähän laskeskella, mut enpä oo laskenut. Sen sijaan oon mitannut neuleen kokoa ja todennut, että ohjeen mukaan tulee kokoa 5 vee (vai 4 vee). Ei se mitään. Eli reilu tulee tämän hetkistä pojan kokoa ajatellen. Mieluummin näin päin.

Jännittää osaanko neuloo tuota. Tehdään nyt pyörönä alhaalta ylöspäin. Kaarrokekin tulee, en oo ikinä ennen tehnyt. Nytpä teen. Tekis mieli vaan neuloa tätä eikä tehä mitään muuta. Taaskaan.

Talo, neljäs kuva

Ristipistot on edennyt varkain. Tuntuu, etten oo tehnyt tätä juuri mitään. Edistystä silti on tapahtunut. Vasemmalla ollut puu on ilmestynyt kankaaseen.