Otsikko on Kirsi Kunnaksen runosta Robotti.

Vihdoin koneella. Tai oonhan mie välillä netissä piipahtanut, mutta blogin päivitykseen ei oo muka ollut aikaa.

Neulomukseni on edistynyt. Nyt on etukappaleet ja takakappale valmis. Toinen hiha on päättelyä vaille valmiina. Ihanaa, tänä iltana saan aloittaa toista hihaa ja sitten on enää kaulus.

1241885056_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Takkia pukkaa

Kyllä se vaan noinkin pienillä puikoilla (2,5 mm) etenee. Nuo vartalo-osat on sileetä, lukuunottamatta alareunaa. Hihoihin saankin tehdä pikkusta palmikkoa. Kaulus ja nappilistat (ainii) tullee ilmeisesti samantyyppisellä joustinneuleella kun nuo alareunat. Ohjetta lukiessa en tajunnut olleskaan tuota kaulusta tai nappilistaa. Ehkäpä se siitä selviää kuhan alan tekemään, en murehi viellä.

Alkuviikolla oon ommellut kaksi vaippaa. Toinen on jättiläisvaippa ja toinen on sopiva. Toinen oottaa parempia (tai isompia) aikoja ja toinen on jo ollut käytössä, hyvin toimii. Materiaaleina miulla oli vanhaa kylpytakkia ja pyyhettä. Kierrätysjuttuja siis. Tänään kuivu aamupäivällä huippunopeesti pyykki! Aurinko paisto ja tuuli ni jopa Ronja-vaipat oli melkein kuivat kun hain pyykit. Normaalisti kun niillä menee kaaaauan. Pyykit ei montaa tuntii ollu pihalla.

Vauvan kanssa on kolme iltaa menny hienosti. Illat kun on meijän kompastuskiviä, sillon huudetaan. Jos tää ilta mennee hyvin ni viikossa yli puolet on mennyt hyvin. Pidetään peukkuja.  Tänään Tossullinen on söpöillyt sen verran, että pientä huutoakin jaksaisi söpöilyjen voimalla.

Viikolla oltiin Aina Oikeiden tapaamisessa. Hyvin meni kun oltiin vaan vähän aikaa, sitten tuli Tossulliselle väsy. Mie virittelin vauvan kantoliinaan ja poistuimme paikalta pienen kitinän saattelemana, joka loppui kokonaan kun päästiin ulos, poitsu nukahti... Miun ompeluseuratyönä oli virkkaus, jonka purin. Aivan kaameen näkönen! Se siitä, jotain muuta on keksittävä langasta.

Piskit on oleilleet paljon pihalla aurinkoisina päivinä. Äs päivystää kopin katolla ja Pee ottaa rennosti makailemalla auringon paisteessa. Äs hoitaa meillä nuo vahtihommat ja Pee puuttuu peliin vaan tarvittaessa.

Nyt meillä kitisee pieni ihminen, taitaa olla nälkä. Puen superMarjon viitan harteille ja meen pelastamaan nälästä pienen ihmisen. Jos sapuska vaan kelpaa.