Kahtelin eilen Emmerdaleja nauhalta. Kaikkee siellä onkin sattunut, vielä on torstain ja perjantain jaksot katsomatta. Pitänee hoitaa ne tänään. Oli nautinnollista eilen kahtoo telkkaa, neuloa ja olla hyvin syönyt. Hyvin syönyt siinä mielessä, että sain syödä oikeeta, samana päivänä tehtyä ruokaa (bataattikeittoa, lurps). Oikeeta tarkottaa siis ihe tehtyä. Ja mie kun oon tosi laiska ruoanlaittaja niin syön sitten samaa sapuskaa monta päivää peräkkäin. Joskus alkaa se neljäs päivä samaa sapuskaa kyllästyttää. Voishan sitä aina osan pakkaseenkin laittaa, mut sitten pitäisi tehdä uutta ruokaa. Bataattikeittoa muuten riittää...

Tulikin hyvä aasinsilta seuraavaan asiaan. Ettei olisi aina pelkkää kirjoitusta ilman kuvia, niin eilen mie leivoin kääretortun ja muistin jopa nappasta kuvan. Sinänsä ei niin hirmusen ihmeellistä, mutta tein elämäni ensimmäisen kerran jotain marsipaanista. Tää nyt ei ollut kovinkaan vaativaa marsipaaniaskartelua, mutta oikein sopiva kokeilu. Tällaista syntyi:

1905200.jpg

Kääretorttu

Tuo marsipaanikuorrute on vaaleanpunainen, semmonen possun vaaleanpunainen. Sain kaulittua sen yllättävän ohueksi vaikka vähän jännittikin miten käy. Nuo luukuviot on tehty ylimääräisestä lärpäkkeestä marsipaania. Miulla on tuommoinen luunmuotoinen piparkakkumuotti. Viime jouluna unohin käyttää sitä, harmitti. Nytpä sitten tuli luukuviot tuohon kääretortun päälle. Aika piskimäinen, mutta koirat ei oo saanu maistaa. Idean tuohon kuorrutukseen nappasin jostain Yhteishyvän ruokaliitteestä.

Meillä ei piskit kerjää kun kahdessa tapauksessa: kun kuorin porkkanoita (ne tykkää tosi paljon porkkanoista) ja kun syödään jäätelöä (saavat aina nuolla jäätelökupit). Ainii, kerjää ne sillon kun ovat kylässä tai meillä on vieraita. Ovat saaneet herkkuja hellämielisiltä vierailta, joten...ja kylässähän niitä myös hemmotellaan helposti.

Varsinaisella käsityörintamalla ei ole ollut niin hiljaista kuin voisi kuvitella. Neulottu on kaikennäkösiä pikkujuttuja. Aattelin niitä esitellä isommassa köntässä myöhemmin. Lankaostoksillakin oon käynyt, Pirtin kehräämön hahtuvaa pari kiekollista. Suunnitelmatkin jo on niiden varalle. Toteutusaikataulu onkin sitten vähän haastavampi, niinkun yleensäkin.