Otsikko on tällä kertaa Irja Askolan runosta. Hyllystä sattui käteen tällä kertaa jokin muu kuin lasten runokirja. Tai lasten ja lasten. Nuo lasten runokirjat on miusta erittäin hyviä luettavia aikuisillekin. Ihe oon aina tykännyt lukea noita, vielä näin "aikuisenakin". Huomatkaa hipsut sanan ympärillä, mie kun en oikein tiijä mitä se aikuisuus nyt ees on. Mut kai mie oikeesti oon ihan aikuinen, ainaskin iän puolesta Hymy, pääsen äänestämään. Ainii, EU-vaalit lähestyy. Meinaa tulla stressi tuossa ehdokasvalinnassa ja vasta sai pähkäillä kunnallisvaaliehdokkaiden kanssa! Eikä oo enää pitkä aika äänestyspäivään, kääk.

Miuhan piti kirjottaa neuleesta, johon sain ommeltua lupaukseni mukaan napit eilen. No, tulipa käytyä lastenkirjallisuuden kautta ET-politiikkaakin (enpäs korjaa, on niin hauska näppisvirhe). Näppärää.

1242981630_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

1242981649_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tossullisen huivikaulustakki

Ohje: Suuri Käsityölehti 1/2009 Kaulusjakku, koko 80 cm
Lanka: Sandnes Garn Lanett
Puikot: 2 mm ja 2,5 mm metalliset pyöröt
Langankulutus: 140 g

Kiitos tästä takista kuuluu Pamille. Sain häneltä kolme kerää Lanettea, evästyksenä oli, että tässä on jotain siulle ja Tossulliselle. Niinpä oli itsestään selvää, että Tossulliselle tästä tehdään jotain. Miulle oli lahjassa se neulonnan ilo.

Suuri Käsityölehti tuotti tuloksen etsiessäni kivaa mallia ja lankakin oli ihan ohjeen mukaista. Lisäksi minnuu viehätti jostain syystä suuresti lehdessä ollut kuvaus tästä neuleesta: "Kuin herrasmies. Pehmeä villa sopii tyylitietoiselle pikkumiehelle. Hihoja koristavat kapeat palmikot ja huivikaulus ovat selkeitä klassikon merkkejä." (SK 1/2009. s. 33)

Tää oli mukava neuloa, koska etukappaleet ja takakappale tehtiin yhdellä kertaa, ei siis sivusaumoja. Jostain syystä päättelin olkasilmukat, joten olkasaumat jouduin ompelemaan tai siis silmukoimaan (seköhän on se oikea sana yhdistämistaktiikalleni). Yleensä yhdistän olkasaumat kolmen puikon päättelyllä.

Hihat tehtiin pyörönä, ei siis hihansaumoja. Hihat vaan oli miusta hankalampi kiinnittää muuhun neuleeseen. Mikä ihme sen kohdan nimi on johon hihat kiinnitetään, taas on se unohduksissa. Mutta sen muistan, ettei se oo hihansuu! Kuitenkin, hankalempaa.

Kaulus ja nappilistat tehtiin samalla kertaa ja eka kerran tein tässä työssä lyhennettyjä kerroksia. Ei vaikeeta. Napinläpiä tein vaan viisi vaikka ohjeessa oli kuusi. Oli helpompaa laittaa kohdalleen pariton määrä napinläpiä kuin parillinen. Eikä se viisikään liian vähän oo tuohon pikkuiseen takkiin. Napit on etsitty nappipurkista. Neljä samanlaista ja yksi erilainen. Se yksi on niin vähän erilainen, että ei sitä taho ees huomata.

Takki on vähän reilu. Onneksi. Muttei niin reilu etteikö jo voisi käyttää. Oon tyytyväinen tähän ja tulee kyllä käyttöön. Viileät kevätpäivät ja kesäillat vaviskaa, Tossullisella on ihanaa lämmintä ylle laitettavaa. Vielä kuva noista hihojen palmikoista:

1242981656_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Eilen sain pisteltyä aloittamani pikkuristipistotyön valmiiksi. Miulla olisi suunnitelmiakin miten sen viimeistelen. Ainoo vaan, että pitää tehdä harjoituskappale ekaksi. Viimeistelyyn nimittäin tarvitaan ompelukonetta ja en oo varma miten se ompelu kannattaisi tehdä, joten teen harjoittelun ekaksi. Turraan sitten sen enkä pisteltyä työtä. Mutku ei huvita harjotella vaan halluun (hetihetiheti) viimeistellä vaan sen ristipistotyön. Melkein kiukuttaa ei ihan.

Nyt ei oo mitään neulottavaa. Kunpa vaan joku miun kaa laittais nuo vyyhdit kerille... Eikä oo mitään pisteltävää. Pitää (tai oikeestaan saan) hakea kettutyön taas kerran esille. Mihinkähän se jäikään?