Lauantaisiivoukset on hoidettu, opiskeltuakin on tullut vähän ja ennen kaikkea pelastin pelargoniat pakastumiselta.

Mie otin syksyllä, aika hyvissä ajoin ne meidän verannalle talvea pakoon, syksyllä kun sato vettä niin paljon niin ne meinas taivasalla ressukat hukkua. Veranta ei sovellu talvehtimispaikaksi (kaameen vaikee sana tuo talvehtiminen), koska siihen tulee pakkasta. Muutamat pakkaspäivät ne on joutunu siinä olemaan, mutta eipä siihen ihan heti se pakkanen iske (kai). Nyt kuitenkin nohevana aattelin pelastaa ne siitä. Helposti olis voinu käydä, että on tammikuu, paukkupakkaset ja jäätyneet pelargoniat.

Pelargoniat muuttivat yläkertaan, jossa on viileempää kuin tavan asuintiloissa. Katotaan ketkä säilyy talven yli hengissä. Viime talvena viidestä ihe siemenestä kasvatetuista selvisi yksi. Ne oli aika hentosia jo alun alkain. Nää ostetut on vankempia. Toiveissani olisi, että se viime talvesta selvinny selviäisi myös tästä talvesta.

1082354.jpg

Pelargonia käy talviunille kuhan kukkimiseltaan joutaa

1082359.jpg

Tää oli joku erikoisemman näköinen pelargonia

Keväällä sitten nähdään miten näille käy. Jospa mie muistasin käydä niitä kastelemassakin välillä, kenties tuossa ensi vuoden alussa... ei kai ne talviunilla niin sitä vettä kaipaa?

Joku muukin meillä on ollu tän päivää talviunilla:

1082357.jpg

Pee ottaa unta

Jotain mainintaa käsitöistäkin. Huivin sain neulottua valmiiksi, enää pingotus ja päättely. Miten se voikin olla niin vaikeaa? Ei millään saisi aikaiseksi. Jussisukkia olen aloittanut yhdet, joista pitäisi tulla kokoa pikkulapsi. Hyvältä näyttää. Ristipistostakin voisi ottaa edistymiskuvan, ei se paljoo, mutta vähän on edistynyt.

Pitää vielä iloita Peen reipastumisesta. Tänään aamulenkillä laukkaili ku mahoton! Vitsi mie oon tyytyväinen kun se on ilonen! Välillä kun se on niin haluton tekemään yhtään mitään. Nyt on menny aika pitkään hyvin sen kaa, siis aamulenkit, iltalenkkejä Pee ei haluu harrastaa. Peen mielestä iltaulkoiluksi riittää pihassa käyskentely ja maailman menon tarkkailu ihan vaan pihasta käsin (vai tassuin?).