Miten se onkin tuntunut niin hankalalta tää kirjottaminen? Valmiiksi oon saanut pikkuisia tekeleitä, mutta tänne asti ne ei oo päässeet vaikka kuvatkin on olleet koneella jo hyvän tovin.

Joulukortti nro 4

Malli: Ama 292, talviyömaisema
Kangas: 14 count aida
Koko:  50 pistoa x 34 pistoa
Langat: DMC

Siinä taisivat olla tämän joulunajan pistellyt joulukortit osaltani. Varastoistani löytyisi etsimättä vielä yksi, mutku sitä pitäisi purkaa, se on juuri se, jossa on virhe. Olkuut siellä vielä muutaman vuoden.

Tää on miusta kaunis pistely. Tuo korttipohja ei oo kiva. Sen takia meinasi tää kortti jäädä kokonaan pistelemättäkin. Mie luulin aluksi, että siinä on oikeeta juuttikangasta, mut se onkin vaan kuva pahvilla. Plaah! Jos olisin oikein aktiivinen, ni olisin tehnyt oman korttipohjan mieluisasta pahvista, mutku en oo ni on tyytyminen tuohon valmiiseen. Turha narista ku oon vaan laiska.

Joulukorttirintamalla menee yllättävän hyvin, noin niiku yleisesti. Mie oon jo kahteen kertaan askarrellu ensi joulun kortteja! En mie yleensä oo tällänen. Vielä pitäisi (tai saisi) tehdä muutaman kortin.

Kokeshi nukke

Malli: Cross Stitcher, issue 223, ilmaismalli Kokeshi doll, Love & devotion
Kangas: 14 count aida, valkea
Koko: 11 cm x 5 cm, 60 pistoa x 26 pistoa
Langat: ei tietoa

Viimeistelin tämän koristeeksi. Ohjeessa ehdotettiin kortiksi. Pitkään mietin teenkö kirjanmerkin vai tämmösen paksumman, ripustettavan koristeen. Päädyin tähän ripustettavaan vaihtoehtoon. Tää oli aika pitkällinen prosessi tehdä. Kun kävi sillei hassusti, että miulta hävisi kokonaan harmaa lanka, joka oli tullut tän mukana. Pitihän sitä useempi viikko (no, myönnetään kuukausi) äimistellä ja miettiä mitä tehdä. Päätin vaihtaa harmaan hopeaan. Miusta ihan hyvä päätös. Eli tukka suortuvat ja tukkakoriste on pistelty vastoin ohjetta metallilangalla. Oli hyvä muistutus taas miulle siitä, etten ikipäivänä, kuunaan, koskaan aio tehdä pistelytyötä, jossa on käytetty paljon noita metallilankoja. Tuo määrä oli juuri sopiva.

Tämä menee lahjaksi kummitytölleni, joten pieni hopean kimallus on senkin vuoksi juuri passeli.

Max, keinutuoli, pipo ja lapaset

Palmikkopipo

Ohje: Novita talvi 2010, ohjenro 93

Lanka: Isoveli, musta

Puikot: 5,5 mm metalliset sukkapuikot

Langankulutus: 82 g

Harvoin tulee tehtyä pipoja. Mie en niitä oikein osaa tehdä. No, tää nyt tuli tehtyä. Pikkuveli saa joululahjaksi pipon ja lapaset. Värit ovat varmaa mustaa. Mut pipon palmikko menee jo riskinoton puolelle. Voi olla ettei tykkää. Laittakuun sitten eteenpäin tai antakoon takaisin miulle. Ainoo toive on, että pääsis tekeleeni käyttöön.

Peruslapaset

Ohje: Novitalta silmukkamäärät, muuten omalla takalistotuntumalla

Lanka: Isoveli, musta

Puikot: 5 mm metalliset sukkapuikot

Langankulutus: 83 g

Nämäkin siis pikkuveikalle joululahjaksi. Kokeilin ekaksi tehdä niitä palmikkolapasia, jotka oli Novitan ohjeessa tuon pipon kanssa. Mutta ei onnistunut. Kärkikavennukset oli neuvottu huonosti lehden ohjeessa. Mie yritin luovasti selvitä palmikoiden ylimääräisistä silmukoista kärkikavennusten kanssa, mutta luova ongelmanratkaisukykyni ei riittänyt siistiin lopputulokseen. Purin lapasen pois ja tein ihan tavalliset, peruslapaset. Pikkuveikka hävittää nää kuitenkin alle viikossa... Edelliset lahjaksi neulomani taisi unohtaa seuraavana päivänä jonnekin, löytyivät onneksi myöhemmin!

Max ei oikein ollut kuvissa edukseen. Kuvaajastahan se ei johdu ;)

Nyt miulla on kesken vähän kaikkea pientä. Valmistuvat toivottavasti sitten yhdessä sumassa. Pikkupoika heräsi ja taitaa olla välipalanälkä, palvelemaan mentävä!