Nyt on virallisesti kesäkausi miulla alkanut vaikka Äs vasta eilen kevätlookiansa esitteli. Pesin tänään kesän ekan maton! Peli on avattu sillä saralla. Kaikki lähti siitä kun pesin talvirenkaat painepesurilla. Se oli niin mukavaa, että mietin mitä sitten voisin turruutella pesurilla. Miehen auto kiilteli puhtauttaan ja miun Lulu on vammautuneena remontissa (en oo törmäilly tms. osia vaan piti vaihtaa ja se on aina pitkällisempi prosessi kuin pitikään). Keksinpä sitten kokeilla miten matonpesu sujuu tuolla pesurilla. Kiitos, oikein hyvin sujuu. Samanlaista harjan varressa hikoilua tuo on kuin rannallakin. Se matto oli tosi likanen, eikä vieläkään puti puhdas oo. Meijän ulkoeteisen matto, enempää ei varmaan tarvitse kertoa. Matonpesuhimo talttui tuota jynssätessä. On se nyt parempi ja ainakin tuoksuu mäntysuovalta jos ei muuta. Äkkiää tällä kauniilla kelillä kuivuu kun tuulee ja aurinko paistaa. Pitänee laittaa ennen nukkumaan menoa matto suojaan jos se huomenna sataa.

Kesäkauden avaamiseen liittyy myös tämä: virkkailin ulkona eka kertaa tänä vuonna. Ihan herkullista. Paikanvalinta vaan meinasi olla hankalaa ja minuu, prinsessaa, piti passata: "se aurinkovarjo tohon ja toinen tuolikin pitäisi saada tuohon jaloille. Entä olisko mitään pikkuriikkistä pöytää?". Aika hyvin toimi, varjo siirtyi ja toinen tuolikin tuli, mut pöytää ja tarjoilua ei. Kumma juttu :)

Noista trimmauksista ja koirien käyttäytymisestä. Äs on oikein hyväkäytöksinen kaikissa hoitotoimenpiteissä. Se sietää hyvin, että hypistellään. Pee taas on toista maata. Pari kertaa on käynyt oikealla trimmaajalla, mutta nykysin leikkaan ihe koneella. Koneella leikatessa ei ole (vielä) tarvittu kuonokoppaa, mutta nypittäessä kyllä. Peen ego ei oikein siedä hoitotoimenpiteitä. Sana punkki aiheuttaa sen, että Pee kipittää sängyn alle (yllättävän nopeesti). Hirmu hankala saaha se sieltä pois! Kynsienleikkuut ja korvien putsaukset on Peen kanssa ihan kauheeta, Äs taas oottaa innolla vuoroaan.

Piskit on ihan tööttejä. Ressukat on joutuneet olemaan melkein koko päivän ulkona. Sisäfifit kun ovat tottuneet päivät maata sisällä. Pullat käytiin paistamassa sisällä, mutta muuten ollaan oltu ulkona. Ehkä tässä alkaa ihellekin raitis ilma myrkytys tulemaan. Hitsi kun vasta nyt sunnuntaina tajusin, että jälkikauttakin voisi aloitella! Jää kyllä ensi viikonloppuun. Paitsi jos se lunta rupeaa lykkäämään...On ollu liian hienot ilmat.