Tänä syksynä on kyllä ollut hyvät värit puitten lehdissä. Ja nyt ne kauniit värit on meijän nurmikolla Ei se mitään, haravointi on ihan kivaa, pieninä annoksina. Enkä mie tällä hetkellä kovin suurina annoksina voikaan haravoida kun on tuo perässä juoksuttaja, koirien lisäksi. Vähän kerrassaan ni ei tuu mitta heti täyteen, eikä oo pelkoa, että saisi homman valmiiksi ennen lumia.

Haravoinnista sukkiin:

Villasukat

 

Ohje: Novita kevät 2007, ohjenro 52

Lanka: Nallea, mustaa

Puikot: 3 mm bambuiset sukkapuikot

Langankulutus: 89 g

Joululahjaksi siskolleni. Jälleen mustat villasukat, kuten viime vuonnakin. Mutta eikös ihminen tarvitse vähintään yhdet villasukat per vuosi? Tällä kertaa on tämmöset missä on valepalmikkoa. Näitten tekeminen vaati koko aikaista kaavion seuraamista, liian monimutkainen, että olisin oppinut ulkoa. Ainii, ohjeen mukaan olisi pitänyt tehdä sukan alkuun (sukan suu?) pidemmälti joustinneuletta. Kuvan mukaan olisi pitänyt sitten taittaa se joustinneuleosuus ja käyttää sitä sillei kaksinkertaisena. Mie olin tylsä ja yksinkertainen, joten joustinneuleosuuttanikin käytetään ihan tavallisesti yksinkertaisena.

Palmikkosukat

Ohje: Novita syksy 2007 extra, ohjenro 3

Lanka: 7-veljestä, luonnonvalkea

Puikot: 3,5 mm bambuiset sukkapuikot

Langankulutus: 137 g

Ystävälleni joululahjaksi. Näitä mie oon tehnyt aikaisemmin, mie tykkään, malli on kaunis ja kiva tehdä, oppii ulkoa. Kerrankin tuo sukan kärkeen osuva palmikko näyttäisi olevan samanlainen molemmissa sukissa. Eipä oo tainnut näin sattua kovin monesti aiemmin.

Nyt on taas puikoilla sukkaa, joululahjasukkaa. Yllättävää. Pistelyt on jäänyt toistaiseksi, kahotaan minkä aikaa jaksaa näitä sukkia tahkota. Teen nyt seiskaveikasta sukkaparia, ni tuntuu, että etenee mukavasti. Ensimmäinen sukka tekeillä, kaveria ei oo alotettukaan.