Tänään pääsin vihdoin kutomaan. Perjantaina tosiaan hieman suunniteltiin värejä ja muutenkin tongittiin kuteita ja pääsinhän mie vähän kokeilemaan jo silloin kutomista. Tänään sitten todenteolla pääsin vauhtiin. Reilun puolimetriä sain tehtyä. Mie en oo paljoo kutonut aiemmin, ainoastaan kaksi mattoa, ihan perusmatot (sanotaanko sitä palttinaksi????) raidoilla siis ei kuvioita. Sitten oon kutonut pellavalla parit pöytäliinat, siinä oli hieno kuvio ja kahdeksan polkusinta käytössä. Lisäksi pellavasta oon kutonut kaksi verhokappaa, niissä ei ollut myöskään mitään erikoista kuviointia.

Tällaista mattoa teen nyt:

2016580.jpg

Ulkoeteisen matto aluillaan

Tässä loimessa on mahdollista tehdä erilaisia kuvioita, muistaakseni raitavaihtoehtoja oli neljätoista. Miehän en osannu päättää vaan yhtä vaan teen monenlaisia raitoja. Muutenkin on tulossa aika kirjava matto. Tässä ei oo yhtään ostokudetta vaan kaikki on leikattuja räsyjä. Onneksi ei oo tarvinnut ihe leikata, olen ulkoistanut räsyjen leikkauksen äiskälle :) Äiskä kutoo paljon ja leikkaa noita räsyjä kun sattuu matonkudemateriaalia vastaan. Eli tätä souvia varten ei oo erikseen tarvinnut leikkaillakaan mitään. Kaikki on varastosta valmiina.

Pyrkimys on tehdä tästä matosta aika tumma, mutta ei tää nyt kovin tummalta vaikuta. Saa nähdä raaskinko laittaa tätä ulkoeteiseen, jossa kuljetaan likaiset ulkokengät jalassa. Nähtäväksi jää myös millon tää on valmis, mutta eipä tässä mikään hirmunen hoppu ole. Valmistuu kun valmistuu.

Kiitokset Virpille tsemppauksesta! Kettuakin oon pistellyt taas, että ei jäänyt marinoitumaan sinne laatikkoon. Edennyt on taas mukavasti. Tai ainakin on edennyt helposti huomattavalla tavalla.