Ompelupäivä on vietetty ja kuinkas kävikään? Noo... aloitin capreista. Asettelin kaavat kankaalle ja tarkasti piirtelin saumanvarat ja yritin olla tosi huolellinen. Paino sanalla yritin. Siinä vaiheessa kun kaikki kappaleet oli leikattu ja ekojen saumojen ompelu piti aloittaa tajusin, että ei tää nyt meekään ihan putkeen. Miulla oli osa kappaleista vähän niiku väärin päin leikelty. Ja pitkään meni ennenku tajusin mikä mätti. Kangastakaan ei ollut ylimääräistä vaan hienosti pilasin kaiken. Että hyvin alkoi. Siltä päivältä sitten loppu ne ompelut.

Seuraavana päivänä (elikkä eilen) yritin toppia ommella. Se luonnistui paremmin. En yhtenä päivänä jaksanut sitä ommella vaan viimeistelin sen tänään. Nyt vaan pitäisi vähän raivata ompelutarvikkeita pois. Kumman helposti sain ne alakertaan roijattua ylhäältä, mutta toisin päin ne ei tunnu niin helposti menevän!

1399557.jpg

Kesätoppi

Kaavat: Joka tyypin kaavakirja
Kangas: kierrätettyä puuvillakangasta, ehkä vanha lakana?

Sellanen pieni moka tuossa kävi, että takakappaleessa kankaan kukat menevät alaspäin. Onneksi kuvio on noin pientä eikä se niin kiinnitä huomiota. Ainakaan omaani kun paita on päällä! Toppi menee odottamaan vähän kesäisempiä ja lumettomampia kelejä kaappiin.

Ristipistojen kanssa oon todella ahkeroinut. Valmiiksi asti ei ole tullut, mutta pistoja eteenpäin on menty. Ja taaksepäin... oon joutunut hieman purkamaan. Olen tehnyt noita kukkien varsia niin ei oo laskut pitäneet paikkaansa. Tuon tyyppisissä kohdissa voisi olla hyötyä jos värittäisi mallista tekemänsä ruudut. Mie ehkä kokeilen seuraavassa työssä tuota väritysjutskaa.

1399556.jpg

Maanläheisiä sävyjä

Eilen laitoin pistelyn hetkeksi jäähylle, alkoi kyllästyttää. Jatkoin samansävyisissä tunnelmissa virkkuun kanssa. Virkkuu oli jonnii aikaa ollut tekemättä, joten jouduin palauttelemaan mieleen mitä siinä pitikään seuraavaksi tehdä. Mukavasti sekin etenee. Teen nyt takakappaleen helmaosaa, yläosat (etu- ja taka) ovat jo valmiit. Hirmusta vauhtia lanka kuluu virkkauksessa. Ohjeen mukaan miulla on lankaa riittävästi, mutta hieman hirvittää miten käy. Eilenkin sain aloittaa uuden kerän, ehkäpä se johtui vaan siitä, että edellistä ei ollut tähteellä kovinkaan montaa metriä :)

Voisi lähteä hieman lumikenkäilemään kun tuota uutta luntakin vielä satoi. Ekaks on pakko raivata näitä tavaroita, ettei Äs tee tuhojaan. Kyllä tuo Äs vähän opettaa minnuukin tavaroitani järjestyksessä pitämään tai ainakin nostamaan ne mäyristen ulottumattomiin.