Oon saanut yhden neulomuksen valmiiksi. Joku aika sitten pengoin aarrearkkuani (lankalaatikkoa) ja selailin käsityölehtiä. Ei oikein tiennyt mitä alkaisi tekemään, mikä huvittaisi, mitä ossaisi, mihin olisi lankaa riittävästi jne. Välillä on hankalaa tuo päättäminen. Parin päivän kypsyttelyn jälkeen sain lankaa puikoille ja lopputulos oli tämä:

1187912.jpg

Suklaajäätelö teddytakki

Ohje: Novita talvi 2006, nro 25
Lanka: Novita Teddy
Puikot: 10 mm
Langankulutus: 309 grammaa

Kun katsoin lehden kuvaa ja tätä omaa luomusta, niin eivät kovin samanlaisia ole. Mie jätin ohjeessa olleet rimpsut tekemättä. Rimpsut olisi kiertäneet koko työn ympäri ja niitä mie en halunnut. Kiinnityssysteemi on miulla napeilla, mutta sitä en tiennyt tehdessäni, joten napinlävet jäi tekemättä...mitä opin? Mieti vähän ennen kun teet. Nyt tuo nappikiinnitys on virkatuilla lenksuilla. Alempi ei oikein toimi, pitää säätää sitä hieman.

Etu- ja takakappaleet tykkään yhdistää siten, että neulon ne yhteen kolmella puikolla. Inhoon saumojen tekemistä niin tää tapa olkasaumoihin on oikein hyvä ja miusta tullee siistiä jälkeä. Hihat aloitin ylhäältä alaspäin. Taas vältyin yhdeltä saumalta kun ei tarvinnut hihoja kiinnitellä. Ja istuvatpahan kunnolla kun teen noin "väärinpäin".

Tää on ollut jo koekäytössä ja oon tykännyt. Suklainen. Lämmin. Oho, taitaa olla toisessa hihansuussa vähemmän tuota ruskeeta. No, pieni juttu, ei lasketa.

Nyt uuni tulille ettei tuu kylmä. Pihalla plussaa, ei kai se kylmä ihan heti yllättäisi.