Miehän olin ajatellu tekeväni niin, että alotan ompelu-urakkaa vasta sitten kun oon saanut kudottua erään keskeneräisen maton loppuun. Kuinkas sitten kävikään? Piti pari joululahjaa tehdä loppuun ja siinä tarvittiin ompelukonetta. Niinpä tekasin vähän muutakin siinä samalla ja vietin eilisen päivän valoisan ajan aika tarkkaan ompelukoneen ääressä.

2148376.jpg

2148378.jpg

2148379.jpg

Äs ja ristipistoilut ja ommellut kauratyynyt

Mikä liekään oikea nimi noille "kauratyynyille"? Kirsiltä sain idean. Hän oli osallistunut Aina Oikeiden järjestämään miun yllättämiseen ihanalla "kauratyynyllä" (joka taisi sisältää jotain muuta kuin kauraa, ohraako?). Oon ollut niin tyytyväinen Kirsin tekemään tyynyyn, että halusin jakaa tyynyn tuomaa lihastenrentoutusta ja kolotuksen vähenemistä. Siispä tein viikonloppuna äiskälle ja siskolleni tyynyt.

Kangas: ruskea pellavakangas, sisäkankaana vanha lakanakangas (ruskea)
Ristipistoilut: Old English Alphabet

Hirmusen nopeat olivat tehdä kun kirjailin vain nimet. Ehkäpä vielä yksi tulee tehtyä ennen jouluaattoa. Saaja on mietittynä ja tiedän, että hänelle tuollainen tyyny olisi tarpeellinen. Kuvaaminen oli taas hieman mäyrisvoittoista. Äs oli innokkaana mukana, no Äs nyt on aina innokas ja aina mukana. Eli Ässän vointi on normaali + riiviöenergiaa varastoituneena.

2148380.jpg

Poikavaippa ja tyttövaippa (huom! kuva ilman mäyristä)

Ohje: Suuri Käsityö -lehti 1/2008, koko M
Kankaat: vanha froteepyyhe ja flanellia sinisessä. Punaisessa jälleen vanha froteepyyhe, mutta sisällä on vanhaa tyynyliinaa. Punaisessa kiinteää lisäimua froteesta (jäi niin hyvä pala)

Kun se ompelukone oli lämpimänä, niin hurautin kaksi vaippaa ja muutaman lisäimun. Askartelua se taas vähän oli ekan kohdalla, mutta selvisin ilman ratkojaa. Miusta se on uskomatonta ja oonkin eilisillan ihaillut  mielettömän siistiä ompelujälkeä :) Siis nuo on ihan oikeidennäköisiä! Käytettävyydestähän ei vielä ole tietoa, mutta sittenpähän sen näkee.

Neulontakin on sujunut. Oon purkanut virheellisen kohdan ja tehnyt sen uudestaan. Mie vähän luulen, että miun hihaongelmat on useasti johtunut samasta lukemisen ymmärtämättömyydestä... hyvä, että tässä vaiheessa sekin selviää. Eipä tässä kovin montaa vuotta olekaan hermoiltu hihaongelman parissa...

Pami, annan siulle arvonimen Vuoden Pimeässä Bongaaja 2008. Perustelut: Ihailtavaa sitkeyttä kyttäyksessä. Ei haittaa sade (lumi- tai vesi), pimeys tai muutenkaan huononäkyvyys. Bongausnopeus ja havainnointikyky on myös virittäytynyt sinulla huippuunsa. Ehdottomasti kiitettävää pimeysbongausta!