Taas alkoi nuo säätiedotukset. Mutta pakko mainita kun on niin ihana ilma! Aurinko paistaa. On ollut niin paljon sateista ja harmaata, että tästä auringon pilkahduksesta kyllä nautin. Vähän oli aamulla pakkastakin. Syksyn ensipakkaset on parhaita.

Tools

Ohje: Tools

Lanka: Novita Nalle, punainen ja keltainen

Puikot:  3 mm sukkapuikot

Langankulutus: 13 g keltaista, 39 g punaista, yht. 52 g

Ravelryn ihmemaailmasta ohjeen näihin sukkiin löysin. Poika halusi keltaiset sukat. Neuvottelin punakeltaiset. Keltaista piti ostaa, mutta punaista löytyi omasta takaa. Nämä sukat ovat olleet mieluiset. Ja oli ne kiva tehdäkin. Aloitin nämä syyskuun lopussa ja muutamassa päivässä neuloin loppuun. Lokakuun alussa valmistuivat. Poika vähän hoputti "Neulo nyt!" ja miehän neuloin. Tosin pieni moka sattui. Sekoitin taas ruuvimeisselin ja jakoavaimen. Kun sukat oli valmiit poika kyseli "Missä se ruuvimeisseli on?" Hitsi vieköön, pelkkä vasara ja jakoavain löytyivät...

Tytölle pitäisi myös neuloa sukat. Hällä on vain yhdet sopivat villasukat. Mie en tiijä mihin meijän talossa aina kaikki häviää. Vai onko tää sitten suutarin lapsilla ei ole kenkiä -tyyppinen juttu. Nyt miulla on puikoilla 7-veljestä ekstrasta pojalle huppari. Puuttuu vähän huppua, hihojen kiinnitys ja resorit (ne neulotaan "jälkikäteen"). Oma villatakkini jäi jäähylle kun rupesin välineurheilijaksi. Miun olisi pitänyt neuloa vitosen metallisilla puikoilla viisi senttiä. En suostu. Ärsyttää kun ne silmukat ei kulje hyvin, puikot kilkattaa ja on kylmät ja ja ja. Joten villatakkini on yhtä hihaa ja kauluksia vailla valmis. Niin ja saumojen ompeluja ja lankojen päättelyä. Että onhan siinä vielä hommaa. Mut mie ootan, että saan aikaiseksi ostettua vitosen puupuikot. Sukkapuikot. Tai ne irtopäät, sekin auttaisi tilanteeseen.

Ristipistoja tekisi mieli tehdä. Haluisin hirveesti aloittaa hevosristipistotyön. Se on oottanut pari vuotta laatikossa. Mutta yritän sinnitellä enkä aloita. Miulla olisi kansallispuvun tykkimyssyn kirjonta kesken. Enkä haluaisi aloittaa toista kirjontaa. Vaikka ristipistot on aivan toisenlaista kuin tää tykkimyssyn kirjonta. Tähän miun tykkimyssyyn käytetään ketjupistoja. Että siinä mielessä voisinkin aloittaa ristipistot, mutta mie haluisin sen tykkimyssyn kirjonnan joskus valmiiksikin.