Voisihan vesisadettakin pitää ihan hyvänä kelinä. Minuu vaan vähän tympäsee kun on niin märkää kaikkialla nyt. Mut mie oon tehnyt villasukkia. Lokakuun viimeisinä päivinä valmistui nämä:


Saga-palmikkosukat

Ohje: Novita sukkalehti, 2011. Ohje b. saga-palmikkosukat, Annika Erkkilä

Lanka: Austerman Step, vihreä

Puikot:  2,5 mm sukkikset

Langankulutus: 28 g

Muistin, että miulla on tämmönenkin sukkalehti. Piti tehdä tytölle ne sukat. Unisukat näistä tosiaan tuli, ovat sen verran liukkaat, että ei tyttö pysy pystyssä näitten kanssa. Ei ole juurikaan villasukat jalassa kävellytkään, joten liukkailta tuntuvat. Ohjeenmukainen lanka olisi ollut 7 veljestä. Tällä langanvaihdolla sain noin koon 23 kinttuun sopivan sukan. Muita muutoksia en tehnyt.


Perussukat

Ohje: Novita sukkalehti, 2011. Perussukka.

Lanka: Novita 7 veljestä, monta eri nyssäkkää

Puikot:   3,5 mm sukkikset

Langankulutus: 93 g

Ihan tavalliset. Tarvitsin neulottavaa, jota pystyisin tekemään ilman ohjetta. Siis sukat. Käytin erilaisia jämiä ja kuinkas kävikään? Toisesta sukasta ei tullut samanlainen kuin toisesta. Loppu vähän langat kesken. Mutta ei se mitään. Miulle ei oo niin tarkkaa. Muuten, noissa edellisissä, palmikkosukissa onnistunut samanlaisuus oli pelkkää tuuria. Ihekin hämmästyin, että itsestään raidoittuvat sattuivatkin olemaan samanlaiset keskenään. Joskus sitä onnistuu ihan vahingossa.

Nämä sukat ajattelin ekaksi hyväntekeväisyyteen, mutta pitää harkita. Kotikäyttöön sopivat mainiosti, mutta en taida iletä antaa muualle. Jotkut ihmiset kun on niin tarkkoja, että samanparin sukkien pitää olla samanlaisia väritykseltään.

Nyt oikeasti pitäisi jatkaa sitä villatakkia. Sitä pitkää. Sitä, joka on vain hihaa vailla valmis... Mutku ei huvittaisi. Tekisi mieli neuloa vielä yhdet sukat. Kun kaivoin tuon sukkalehden esiin, niin löysin ne ihanat mallit uudestaan.