Vuoden ekkuna valmistuneena työnä on neulottu poncho. Mie tykkään pitää kaikennäköisiä huiveja, ponchoja ja hihoja, joten aarrearkun langoista tuli väännettyä talvista sekä lämpöistä asustetta ihelle. Vaikka onhan miulla ihana pilkkihaalarini, niin ei sitä ihan ilkee sisällä pittää ja kuumakin siinä tulisi :)

1187914.jpg

Palmikkoponcho

Ohje: Novita (talvi 2006??)
Lanka: Novita Aino 100% villa, pesu 40
Puikot: 6 mm pyöröt
Langankulutus: 440 grammaa

Miulla oli taas noita lankoja sillei, ettei yksiväristä saanut. Käytin sitten tuon oranssin ja violetin tähän. Oranssia on enemmän, nuo violetit ovat tuollei edessä ja takana melkein neliöinä. Oikeestaan aika vinkeennäköiset nuo violetit laatikot. Ohjeen mukaan tähänkin olisi tullut hapsuja, mutta jätin ne pois. Hmm... siten saisi lankaa kulumaan enemmän, pitäiskö sittenkin? Ehkei, koska tuota oranssia ei jäänyt paljoa, se ei riittäisi ja violettia ei ole ollenkaan jäljellä.

Ponchon yhdistäminen meinas olla meikeläisen järjelle liikaa. En oikein tajunnut, miten siitä voi tulla laskeutuva poncho. Aattelin, että se jää rutulleen. Tein silti ohjeen mukaan ja hitsiläinen; ei mitään ruttuja jäänyt. Tuo pään aukko kyllä epäilytti, aattelin ettei miun pää voi mahtuu noin pienestä reiästä, mutta sujahtihan tuo. Onneks aukko oli joustava.

Pitäähän miun säästä selittää tässäkin kirjoituksessa. Nyt en valita (ihme). Pakkanen on ihan ok. Paljon enemmän talviolo kun on edes pakkasta. Kun taivas on ollu kirkas on ihana kuunsirppi ollu katsottavana. Sitä oon tuolla ihaillu piskien kanssa kulkiessa.

Piskit ei oo kovin pakkaskestäviä, niitä käy paleltamaan vaikka niillä onkin takit. Pitääkin yrittää muistaa kuvata huomenna takkeilevat piskit. Tassuja niillä ei oo niinkään palellut, johtuu kai lumettomuudesta, mut ne jotenkin jähmettyy yht'äkkiää. Ne käy kyyhöttämään ja kattelee minuu ilmeellä: mie jäädyn! Ässän turkki kun on kovin ohut verrattuna Peehen, jolla on paksu karvapeite. Nii, en oo trimmannut sitä täksi talveksi. Näin lumettomana talvena se ei oo haitannut niinkään. Jos olis lunta Peehen takertuisi lumi ja sen on vaikea liikkua.