Mie oon ollu kasvissyöjä yli kymmenen vuotta ja tutkinut eri valmisteiden sisältöjä kasvisruokailijan näkökulmasta. Hirveen tiukka kasvissyöjä en oo, että osa eläinperäisistä ja mahdollisesti eläinperäisistä aineksista menee. Etenkin herkuissa... Mutta oon myös yhdessä vaiheessa kiertänyt syömisissäni aika kattavasti kaikki eläinperäiset ainekset.

Pikku hiljaa jos asiaan pääsisi. Kun on näitä kaikkia valmis kastikkeita, keittoja ja sörsseleitä. Laiskana en tee kaikkea ihe vaan käytän sumeilematta hyödyksi näitä valmiita. Niitten kanssa saakin sitten olla tarkkana. Pakkauksessa voi hyvinkin lukea, että kasvissyöjille. Sisältöä kun katsoo, niin vähintään on lihalientä käytetty. Just joo. Jos on esim. kasviskeittoa niin voisi kuvitella, ettei sinne eläimiä laitettas. Samoin kun on kasvispihvejä, miksi niihin laitetaan sitten eläinrasvaa? Tai kasvispihvien tilanteesta täytyy sanoa, etten oo ihan nykytilanteen tasalla kun en oo niitä valmiita piiitkiin aikoihin edes katsellut.

Onneks tää kasvissyönti on vaan oma mielenhäiriö, eikä tarvitse syömisiä terveydellisten seikkojen vuoksi tarkkailla. Siis tarkotan kaikkia pahasti, vaikeesti allergisia ihmisiä, joille väärän ainesosan syöminen voi olla ihan hengenvaarallista. Että ehkä kannattaisi meikeläisen suhteuttaa "ongelmani" allergisen tilanteeseen. Mie en ees huomaa jos syön jotain "väärää". Eiku, oon mie joskus maistanut, että koko ruoka maistuu ihan lihalle. Niin eikös ollut jotain liha-aromia käytetty. Ja kerran miun ostosalaatti (siis kahvilasta ostettu valmissalaatti) maistu ihan lihalle. Löysin sieltä pienen kinkkunokareen. Jäi se salaatti miulta syömättä. Ei siinä muuten mitään, mutta mie en tykkää lihan mausta.

Asiasta kymmenenteen, lunta sataa! Sukset luisti aamulla hyvin. Josko hättyyttelisin potentiaalisia lenkkikavereita lenkille. Nyt on lauhtunutkin aamusta niin Äs voisi olla hyvinkin innostunut lenkkeilystä.