Meillä on ollut aivan ihana ilma tänään. Tai ainakin miun ulkoilujen aikana; eli aamulla aikaisin ja nyt illansuussa. Ihanaa kun oli pieni lupaus syksystä! Aamulla oli aika kylmä, miulla oli toppatakki, nahkarukkaset ja pipo. No, olihan se melkein nollassa! Kappas kun en ole vielä pilkkihaalariani kaivanut kaapista esille.

Mukavaa, että muutkin ihmetteli tätä elukoitten nimeämishässäkkää eivätkä olleet aivan vakuuttuneita uusista nimistä. Viime sunnuntain Hesarin lukijoitten palstalla oli mielipidekirjoitus aiheeseen liittyen. Kirjottajan mukaan nämä uudet nimet aiheuttavat helposti sekaannusta kääntäjille, siinä oli joitain esimerkkejäkin.

Miulla on ollut vähän motivaatio-ongelmia näitten käsitöiden kuvaamisten kanssa. Sitten ei viiti kirjata niitä tännekään kun ei ole kuvia. Kaamee kierre!

1871584.jpg

Älykäs ystävä

Ohje: Älykäs ystävä, hevonen harjaksella. Kirjasta Virkattuja patalappuja (vapaa käännös kirjannimestä)
Lanka: Novita Bambu, Silja (?) ja 7-veljestä.
Koukku: 3 mm
Langankulutus: liinakkoon 27 g, rautias 29 g

Virkkasin sitten patalappuja. Kirja on venäjänkielinen ja mie en osannut laittaa tänne kyrillisiä kirjaimia, joten käänsin nimet hyvin vapaasti. Hassua, miehän en oo ikinä neulonut/virkannut englanniksi, mutta nyt mennä koukkusin venäjäksi. Helppo juttu kun oli ruutupiirrokset ihan kansainvälisellä kuvakielellä ja kuvasta näki mitä silmukoita oli käytetty. Mielenkiintosta on se sanasto, joka ei ihan oo hallussa, mutta tuossahan miulla on kirja mistä opetella. Kuvat on hyviä, joten voi kattoo kuvasta mitä tarkotetaan.

Näitä patalappuja ajattelin viedä tupaantulijaisiksi, mutta siitä reissusta ei taija tullakaan mitään :( Nämä valmistuivat siis viime viikolla, joten menevät elokuun saldoon.

1871586.jpg

Palmikkosukat

Ohje: Se sama Novitan 7-veljestä liite
Lanka: 7-veljestä
Puikot: bambuiset 3,5 mm
Langankulutus: 170 g

Vaihteeksi tämmöset palmikkosukat. Lahjaksi jolle kulle. Nämä valmistuivat sunnuntaina, joten nämäkin elokuun saldoon. Ei enää palmikkosukkia miun puikoille! Tai ainakaan tätä samaa mallia. Kyllästyttää vaikka miusta kaunis malli onkin.

Huomenna kokoontuvat AinaOikeat. Harmittaa kun en itse pääse paikalle. Pitäkää puikot liikkeessä miunkin puolesta!

Tänään alkoi syksyni odotetuin ohjelma, Emmerdale. Laitoin nauhalle. En oo ihan varma jaksanko säästää Emmerdalet viikonloppuun vai katsoisinko jo tänään tämänpäiväisen jakson. Mitään erikoista Emmerdale rekvisiittaa miulla ei kyllä ole. Yleensähän olen panostanut kauden avajaisiin mm. Emmerdale oluella (muistatteko miten kävi? En saanut juotua...). Löytyis kaapista kyllä konvehteja, josko niillä tänä vuonna...

Blogisynttäritkin livahti ohi. Hupsis. Vuosi takana, mitä lie edessä.