Ja taas kuivuu pyykit hyvin pihalla. Saa pestyä useemman koneellisen päivässä. Kivempiin asioihin:

Pitsisukat

Ohje: Novita syksy 2010, ohjenro 64

Lanka: 7-veljestä, vaaleanvihreä

Puikot: 3,5 mm bambusukkapuikot

Langankulutus: 104 g

Valmistuivat jo huhtikuun puolella, mutta jäivät odottamaan lapasten valmistumista. Siis ennen kuin julkistan nämä sukat täällä blogissa.

Leon

Ohje: Ulla 01/10, Leon

Lanka: 7-veljestä, vaaleanvihreä

Puikot: 3,5 mm bambusukkapuikot

Langankulutus: 87 g

Siis näitä lapasia oottelin valmistumaan. Että saisin kaksi pientä työtä esille, kaksin aina kaunihimpi. Vai miten se meni? Nää lapaset on miun käteen sopivat. Kun rupesin tekemään näitä niin ajattelin laittaa nää keräykseen. Mut voi olla, että pikkuveikkakin tarvii lapaset. Hänen lapastenhävittämistaipumus on suuri. Hyvään tarkotukseen laitan nämä kuitenkin. Suuntaan taikka toiseen.

Lapasten teko ei vaan onnistunut ihan ensimmäisellä kerralla. Alun perin ihastuin lapasen ohjeessa nurjaan pintaan, joka siis oli päällipuolella ainakin yhdessä ohjeen kuvassa. Ja ne pari oikeaa silmukkaa molemmissa reunoissa. No. Mie neuloin ja kärkikavennusten kohdalla vasta tulin siihen tulokseen, että jälki ei oo siedettävää. Se sileä nurja ei antanut mitään anteeksi. Puikon vaihtumiskohdissa tuli ikävä rantu. Se oli huomattavissa ihan alusta asti, mutta ilmeisesti mie kuvittelin sen katoavan ihestään kun jatkoin neulomista niihin kärkikavennuksiin asti. Ei hävinny ajatuksen voimalla ei. Joten purin. Tein sitten sileetä oikeeta ja reunoissa kulkee miun versiossa kaksi nurjaa silmukkaa. Parempi!

Lapasen varren palmikkokuvio oli vaikee. Tai ei vaikea tehä, mutta kaavioita miun oli seurattava ja pysyttävä kärryillä millä kerroksella oon menossa. Vasta toista lapasen vartta tehdessä miulla oli pieni aavistus mitä tuleman pitää. Mielenkiintoinen. Ei ehkä hirveen hyvä ohjevalinta miulta, koska tarkoituksena oli neuloa lastenhoidon välissä. Tai siinä samalla. Sain mie aina muutaman puikollisen neulastua.

Peukalokiila oli hyvä. Mie en oikein muista millä taktiikalla mie niitä oon ennen tehnyt. En miusta ainakaan tällä tavalla. Mut tuli hyvä. Voisi käyttää toistekin. Tykkäsin myös ohjeesta siitä, että se oli "molemmin puolinen". Voi siis käyttää kummassa kädessä vaan ja kummin päin vaan. Että kyllä näistä lapasista saisi vielä sen kauniin sileän nurjan esiin, mut sitten menettäisi kauniin palmikkokuvion. Miusta palmikkokuvio ei ole nurjalla niin kaunis kuin oikeella puolella. Mutta voisi kuitenkin käyttää niinkin päin.

Sekin vielä on mainittava, että harvoin tulee tehtyä näin pitkää vartta lapaseen. Mie oon yleensä tehnyt semmosia nysiä. Tää on paljon kivempi kun on pitempi varsi. Parannan tapani ja teen tulevaisuudessa reilummalla varrella lapasia.

Mie oon neulonut tästä vihreästä langasta nyt dinohupparin jälkeen kahdet pitsisukat ja nämä yhdet lapaset. Muihin lankoihin en oo puikoilla koskenut. Kun siitä hupparista lankaa jäi jäljelle ihan reilusti ( kaksi kerää). Mieleeni tuli Mari, joka käyttää tarkasti langat loppuun. Ei jemmaile hirveesti jämänöttösiä tai -keriä. Marin innoittamana mie nyt sitten oon neulonut tuota vihreää lankaa. Enää ei oo jäljellä kun 48 g. Pojalle lapasta teen siitä nyt. Pojan lapasiin oon aatellu käyttää myös muita värejä. Eikä miulla oo tarkoitus viimeiseen grammaan asti tätä vihreää kerralla kuluttaa. Jämänöttönen ei niin haittaa. Ajattelin tosiaan nyt samalla neuloa mahdollisimman loppuun tän vihreen kun jossain vaiheessa kuitenkin se lanka päätyisi sukiksi ja lapasiksi. Miksei nyt kerralla?

Ristipistot edistyvät hyvin. Jossain vaiheessa oli mäyristyön kohdalla "tää ei etene yhtään" -tunne, mutta siitä pääsi pistelemällä. Se on jännä kun välillä pistelyt tuntuu vaan jumittava, ei edisty vaikka miten pistelisi. Ja yht' äkkiää työtä kahtoessa huomaa, että onpas tää edennytkin paljon. Nyt siis oon "onpas tää edennyt paljon" -vaiheessa. Otan kuvan joko tän kuun lopussa tai jos saan työn alla olevan sivun pisteltyä ennen kuun loppua ni sillon. Voiko asiaa vaikeammin selittää?

Kiitos kommenteista! Ja muuten: poika osaa kiroilla hyvin... varmaan kylillä oppinut ;)