Meijän Äs on saanut uuden tukan! Trimmasin sen to-pe. Siitä tuli tosi nätti. En oo ennen yhtä nopeesti/vaivattomasti/tappeluttomasti/helposti trimmannut koiraa. Miulla meni yhteensä ehkä reilu pari tuntia niin Äs oli valmis. Torstaina nypin rungon, rintakehän ja tassut. Perjantaina sitten pään ja iltapäivällä korvat. Häntä muuten on unohtunut nyppiä, mutta onkohan siinä edes nypittävää? Ässällä on tosi hyvä karva, ainakin verrattuna Peehen. Näkyy myös tämän nyppimisen helppoutena, eikä myöskään kerää niin paljon hiekkaa tai roskiakaan. Karvanlaatu on koirissa tärkee asia ihan tavan elämänkin kannalta eikä pelkästään näyttelyiden kannalta.

1520750.jpg

Äs ja uusi tukka

Oli aika vaikeeta ottaa kuvaa. Äs ei ollut hirmusen yhteistyöhaluinen, koska sillä oli kauheen kuuma. Oli maannut auringossa. Ei oo Ässän auringonkestävyys vielä Peenhen verrattuna mitään, Pee grillaa edelleen auringossa... Partaa voisi vielä ottaa enemmän pois, siinä on vielä ylimääräistä. Nivuset ja peräpeili on leikkaamatta. Kyllähän tuossa on siis vielä viimeistelemistä, mutta suurin homma on tehty. Ässästä on nyt eka kertaa tullut "oikeen" mäyriksennäköinen. Trimmasin sen viimeksi viime keväänä, jolloin siihen jäi vielä pentuilmettä. Nyt se on iso koira!

1520752.jpg

Äs ei halua!

Kirjoitin ettei Äs ollut oikein yhteistyöhaluinen. Se ilmeni ylläolevalla tavalla... Kuumaa olotilaa on hyvä viilennellä noin. Ihan fiksu tapa, viilenevä pinta-ala on mahdollisimman suuri. Tuo asento on meidän piskeillä yleinen. Pee lysähtää helposti myös lenkillä tuohon asentoon. On Peen lenkillä lysähtämisestä ollut jotain hyötyäkin: oon opettanut sille liikkeestä maahanmenoa! Sen koko olemus kertoo millon se on lysähtämässä ja sitten mie sanon maahan, niin se tyytyväisenä menee makuulle. Kätevää. Siitä liikkeelle lähdöstä ei sitten puhuta mitään...

Muita käsitöitä sitten. Oon virkannut niitä hihoja. Eikä se oo oikein onnistanut. Niistä tulee ohjeen mukaan oudot, leviävät hirmusesti yht'äkkiää. Yritin piirtää kaavankin, jonka mukaan teen, mutta en oo varma miten sekään onnistuu. Pitää vaan tehdä ja purkaa ja tehdä. Mie vaan oon huono sellasessa. Kyllä mie vielä yhen kerran voin tehdä purkamisen jälkeen, jos tiedän mikä oli virhe ja miten pitää tehdä, että onnistuu ilman uudelleen purkua. Nyt vaan en oo varma onnistunko vai meneekö taas purkuun. Se on ärsyttävää ja pikkasen syö motivaatiota. Joten virkkuu on jäähyllä.

Virkkuun sijaan pistelen Orkideoja. Nautinnollista menoa sen liinan jälkeen. Ihan pari ristipistoa puuttuu vielä. En ollut huomannut niitä kun aloin tekemään taustaan puoliristipistoja. Ihanaa on ollut tehdä tuota työtä. Ei edes kultalanka, jota käytetään toisen langan kanssa puoliristipistoissa ole ahdistanut suuressa määrin. Kannatti siis tehdä ikävää liinaa niin nauttii kultalangastakin! Se liina oli hieno kun kävin katsomassa sitä. Silitetty ja omalla paikallaan. Niin hieno, jos tykkää moisesta! Mutta orkideat ovat tässä vaiheessa:

1520748.jpg

Orkideat, vähän taustaa tehtynä

Jos tietää mistä katsoa, niin näkyy nuo kullankimallukset tuosta taustasta. Valmiiksi painettu tausta hieman hankaloittaa pistojen näkyvyyttä. Tuosta tulee kyllä kiva. Puoliristipistoja on vielä paljon jäljellä ja puuttuvathan kaikki jälkipistotkin, niin ei ihan heti valmista tule. Nyt nautiskelenkin matkanteosta enkä kiirehdi valmistumista!