Tää viikko on otettu vähäsen rauhallisemmin kuin edellinen. Mie oon tehnyt vaan mukavia juttuja. Tai nää peruskuviot eli pyykinpesu ja ruoanlaitto on ollut kuvioissa, mutta mitään ylimääräistä ikävää en oo tehnyt. 

Tiistaina kävin neuletapaamisessa kokeilemassa Aina Oikeiden vauvatoleranssia. Täydet pisteet saivat. Kiitoksia vaa muille neulojille kärsivällisyydestä! Katotaan ensi kerralla kuinka moni ottaa mukaan korvatulpat. Tossullinen oli hieman nälkäinen ja aika väsynytkin, joten ääntä pidettiin. Mahtuuhan sitä maalimaan.

Katja neuvoi ystävällisesti minnuu kantoliinan kanssa. Voi hitsi mitä kieputusta! Miulla kun on se liinakin aika pitkä. No, harjoiteltu on kotonakin. Vähän mietityttää saako vauvan siihen hyvin, mutta eiköhän se ole onnistunut kun vauva siinä viihtyy ja toisinaan nukahtaakin. Ei voi olla kovin pahasti pielessä miun mielestä. Takkiongelma miulla vielä on, mutta toivon sen ratkeavan loppuviikon aikana. Päästäisi sitten uloskin kantoliinan kanssa. Nyt siis ollan harjoiteltu vain sisätiloissa. Mukavaa. Iso kiitos siulle, Katja!

Tän viikon oon siis pyhittänyt niille mukaville asioille. Mikä siis sai miut ompelemaan? Ompelu on välillä ihan kivaa, mutta sitten kun se alkaa mennä pieleen ja tökkimään niin kellään ei oo enää kivaa. Ainakaan samassa taloudessa miun kaa. Tällä kertaa ompelu meni yllättävän sujuvasti, hikihän se pukkasi tulemaan, mutta sain mie valmistakin. Kaksi päivää ja kaksi vaippaa:

1239341024_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Ohje: Suuri Käsityö -lehti 1/2008, koko L
Kankaat: Pul-kangas ja fleece. Molemmat ihan kangaskaupasta. Fleece on ostettu joskus muinoin, mihin lie projektiin alunperin suunniteltu, mutta nyt tässä

Alkoi vaippavarasto kaivata täydennystä isompien vaippojen osalta. Miusta hassua, että nää on koko L. Ohjeen mukaan nää pitäs olla yli 10 kg painavalle kaverille. Meillä käyvät nyt kun painoa on melkein puolet vähemmän. No, eipä noista kokomerkinnöistä niin tarvii välittää, on käytettävä niitä jotka on sopivat, sama se minkä kokoisia väittävät olevan.

Oon pikkuhiljaa sopeutumassa ajatukseen, että kokeilen myös jotain muuta vaippamallia, jossa on nuo kuminauhat tuossa jalan aukoissa. Mutku tää on ollut hyvä malli, muttei noita kokoja enää oo, pitäisi muokata tuota kaavaa. Se kun on sopivan leveä haaroista, mutta muualta tulee olemaan kinkkana. No, kahellaan ja suunnitellaan.

Vaippaprojekti tulenee jatkumaan vielä tänään, yhet palaset oon leikannut. Ei tarvitsisi kuin hurauttaa yhteen. Kuullostaa nopealta, mutta semmonen tunti miulla siihen menee. Jos kaikki sujuu mallikkaasti.

Ainii, harrastin myös korjausompelua. Korjailin parit vaipat ja yhdet housut. Tein myös neljä bodyn jatkopalaa. Ihan vaan harmaasta collegesta, ne on aika rumia, mutta ajavat asiansa.

Mie oon myös neulonut. Toisen hihan sain valmiiksi, mutta purin sen. Raglankavennukset ei menny oikein. Tai ne kavennukset meni, mutta se pitsikuvio toistui vissiin väärin. Mie epäilinkin jo alkaissani tehä niitä kavennuksia, että tässä kohin pittää miettiä tarkasti. Enpä jaksanut vaan päätin käyttää tuttua menetelmää kokeile ja pura jos ei onnistu. Mie purin (rousk).

Eilen tein kevään ekan lintubongauksen. Näin töyhtöhyypän tuossa pellonreunalla. Siinä se kahteli, että onpa vielä luminen tuo pelto. Liekö sillä vielä hirveesti kavereitakaan tullu. Ne töyhtöhyypät on kivoja seurattavia tuossa kun lentelevät, aikamoisia taitureita nekin.