Eipä ole viikkoon tullut kirjoitettua mitään. Koneaika on ollut aika vähissä, siis vapaa-ajalla ja ihan olosuhteiden pakosta. Että mikään "mediapaasto" miulla ei ole menossa.

Just äsken sain valmiiksi orkideatyön. Sopivasti äiskänpäiväksi. Nyt voi suunnitella sitten äiskän luona käyntiä kun on lahjakin :)

1546022.jpg

Orkideat

Malli: Dimensions Oriental Orchids designed by Lee Carlson
Kangas: 14 count aida, taustapainatus, beige
Koko: 30 cm x 30 cm

Tämä on toinen Dimensionsin työ, jonka olen tehnyt. Tykkään kun niissä tuntuu olevan useasti kahden eri värin yhdistelmiä. Usealla eri värillä tehdyt jälkipistot ovat kurja tehdä. Niitä on mielestäni hankala seurata, mutta valmiiseen työhön ne sopivat ja tuovat elävyyttä.

1546020.jpg

Yksityiskohtaa

Nuo vihreät nuput on tehty yhdellä säikeellä (muut kahdella). Kun aloitin tekemään noita vihreitä ne tuntuivat jäävän kauhean "harvoiksi". Mielestäni kangas kuulti liikaa läpi, mutta eipä enää vaikuta siltä. Jännä miten työn yksityiskohdat muuttuvat kun kokonaisuus alkaa hahmottumaan. Pitää vaan luottaa, että suunnittelijalla on ollut silmää.

1546018.jpg

Kerta vielä!

Vielä oli herkuteltava kuvalla. Ihanaa kun on valmis! Tämä oli kiva tehdä, ei ne kultalangatkaan tunnu enää niin ylitsepääsemättömän kauheilta. Äiskä saa itse viedä kehystämöön ja valita kehykset. Miulla kun on ne aikatauluongelmat vakkari kehystämöni kanssa...

Mie en oo oikein varma kannattaako tehä ihestään taas vähän tyhmä ihan näin julkisesti, mutta mänköön. Tää liittyy patalappuihin, ihaniin patalappuihin. Mie tulostin ohjeet, miulla oli koukku, lankaa ja sakset. Aivot oli unohtunut ottaa mukaan. Tuli tällänen:

1546028.jpg

Melkein Himppu mummun patalappu

Myönnetään nyt tässä vielä, että ohjetta luvin, purin useempaan kertaan. Alku lähti hyvin matkaan, kaksi kerrosta tuossakin onnistu, mut sitten tipahti koukun käyttäjä kyydistä. Miehän en kuitenkaan luovuttanut vaan kun sain tuon tehtyä sopivan kokoiseksi laitoin uutta koukulle. Päätään on oikein hyvä hakata seinään.

1546023.jpg

Onnistuin!

Malli: Himppu mummun patalappu
Lanka: 7-veljestä
Koukku: 4,5 mm
Langankulutus: á 20 g, yht. 60 g

Jokin loksahti kohdalleen ja tadaa, mie onnistuin! Sain älyttömän hyvät naurut tuosta ekasta punaisesta virityksestäni kun vertasin sitä tähän onnistuneeseen. Vieläkin hymyilyttää kun kattelen sitä. Mutta asiansahan tuo puntsukin varmasti ajaa, ettei sinäänsä pilalla oo... ja hyvät naurut sain, et sinäänsä ei tää nyt niin huonosti mennyt. Iloa tuotti ja paljon!