Onpa harmaata ollut tänään. Mie toivoin viikonlopuksi hieman lisää lunta, että olisin päässyt taas suksille, mutta säätilaukseni ei mennyt läpi. Ollaan sitten tässä harmaassa ja pimeydessä. Käypihän se näinkin.

Kävin eilen jo tekemässä jouluostoksia. Lahjoja on jo valmiina, tai siis paketoimatta, mutta kuitenkin mietittynä ja hankittuna. Eilen aloitin vielä pistelemään yhtä lahjaa ja tänään sitten toista, kolmaskin odottaisi, mutta saa nyt nähdä mihin venyn. Nämä pistelyt ei oo isoja juttuja, joten kaksi kerkeän ainakin tekemään. Sukkia ja lapasiakin on valmiina, sekä patalappuja. Hyvältä näyttää. Olin aatellu jättää nämä kaupasta hankittavat jutut vasta jouluviikolle, mutta nythän mie oon osan hommista jo hoitanut.

Neulonnassa miulla on pienelle ihmiselle neuletakki. Hitsi kun en taas ollut ymmärtänyt ohjetta, etukappaleen kädentien kavennukset tuottivat ongelmia. Miusta siitä tuli kummallisen näköinen ja ajattelin jo kirjallisesti kysyä apuja viisaammilta. Siinä viestiä kirjoittaessa ja ohjetta tankatessani tajusin, että ongelma on puutteellinen ohjeenlukutaitoni. Oon tehnyt pienen mokan, mutta onneksi purettavaa ei ole paljoa! Ja kiva, että tajusin virheeni itse. Ei siinä, ettenkö uskaltaisi/ilkeäisi kysyä muilta neuvoa vaan näin luulen oppivani paremmin. Mut purkuhommia siis tiedossa.

2141822.jpg

Ongelmallinen etukappale

Siinä kuvaa etukappaleesta, jota sitten seuraavaksi pääsen purkamaan. Jippii. Tähän neuletakkiin tulee aika villi väri, niistä teen mitä miulla on. Tämän perään sopiikin kertoa, että ostin eilen jouluostoksilla myös itselleni lahjan, 7-veljestä oli tarjouksessa, joten ostin viimeiset kolme tummanruskeaa kerää. Mietin kyllä pitkään, että onko järkevää vai ei. Mutta sitten aattelin, että kyllä miulla näille käyttöä on, vaikka palmikkosukiksi jos ei muuta! Ostin tosiaan sitten kaikki samaa väriä, ei tarvii tehdä raidallisia sukkia! Ainakaan ihan heti.

2141899.jpg

Patalaput ja joulutorttuja

Ohje: mallivirkkaus Debbie Stollerin kirjasta Koukussa. Simpukkakuvio
Lanka: Novita Isoveli colori
Koukku: 4,5 mm modernikoukku (mut ei valoa eikä vaaleenpunainen)
Langankulutus: 30 g ja 31 g

Siis joululahjaksi virkkailin nämäkin. Pikkuveikka saa varmaan tosi kivan lahjan omasta mielestään, mutta se on hyödyllinen kun muuttaa omaan kotiin. Lahjana on muutakin kun pelkästään nää patalaput, mutta samaa hyödyllisyysnäkökulmaa toteutan läpi koko lahjan.

Tuo Isovelilanka on miusta hyvää patalappuihin. On paksua ja virkatessa siitä tulee aika napakkaa. Värikin kun sattui olemaan tommonen kaikenkirjava niin eipä tarvihe olla vähän väliä pesua miettimässä.

Kirpparikierroksellakin käytiin tänään. Tein löytöjä ompeluksia varten. Kuhan sitä vaan ompelisi, mutta onhan sitä hyvä olla materiaali jo valmiiksi hamstrattuna, etenkin kun kirpparilöytöjäni ei ollut hinnalla pilattu. Mie käyn sitten ompelemaan kuhan saan sen maton kudottua loppuun. Nii, mattokin on kesken edelleen. Nyt tuntuu, että on miljoona asiaa kesken ja vauhti tuntuu muutenkin olevan tällä hetkellä aikamoista. Kaipa tää tästä rauhottuu ihan luonnostaan pikkuhiljaa.

Äs voi jo hyvin. Se on hirveen energinen ja aika tylsistynyt. Riehua kun ei saa, eikä lenkkeillä. Mitä koiran elämästä sitten jää jäljelle? Nukkuminen. Eilen käytiin vähän illalla kävelemässä (siis vähän) ja tänä aamuna sama juttu. Vauhtia on vaikka muille jakaa eikä kipuja ole enää. Hyvä, että ei koske, mutta se liikunnan ja riehunnan rajoittaminen on nyt vaikeeta. Ei se Äs tajua, että kannattaisi ottaa rauhallisesti vielä jonnii aikaa. Peelläkin on energiaa kertynyt, koska leikkikaveria ei ole. Pee on jopa käynyt miun kaa lenkillä!

Ainii, kiitos Sini näyttelyvinkistä. Katoin lehestä samaa, mutta voi olla että menee ohi (vai liekö jo mennyt...). Miun piti mennä edellistäkin näyttelyä katsomaan kun siellä oli esillä ne huoneentaulut. Jäi menemättä, miten ne päivät huiskii ohi niin hirmusta vauhtia?!