Aamupäivällä ukkonen yritti tulla, mutta jäi matkalle. Jyrähteli, mutta ei muuta. Kiersi meijät.

Mäyristyö, valmis!

Malli: Jann Designs. Wire haired Daschund, DAC 6
Kangas: 14 count luonnonvalkea aida
Koko:  18 cm x 24 cm, 96 pistoa x 134 pistoa
Langat: Anchor, 10 värisävyä + 6 yhdistelmäväriä
Pistelty ajalla: 30.12.2010 - 11.06.2011

Tää on ihana. Nopeasti sain valmiiksi, ei mennyt edes täyttä puolta vuotta! Tässä ei ollut muuta kun noita ristipistoja, ei yhtään jälkipistoja. Aluksihan minnuu mietitytti, että tuleeko tästä näköinen ilman ilmettä antavia jälkipistoja. Tuli. Tän tyyppinen toimii ilman jälkipistoja. Hankalaksi tän pistelyn teki värisävyt. Tässä oli kymmentä eri värisävyä, joista viisi oli ruskean eri sävyjä, neljä vaalean eri sävyjä ja yksi sitten oli musta. Näiden eri värisävyjen lisäksi oli kuusi erilaista yhdistelmäväriä. Onneksi värit olivat valmiiksi lajiteltuja!

Mäyristyössä tein ekan kerran apuruudukon kankaalle. Auttoi! Ilman apuruudukkoa ja mallin värittämistä olisi ollut miulle mahoton homma. Aluksi yritin ilman, mutta ei siitä mitään tullut. Eteneminen niin hidasta ja päivänvaloa olisin tarvinnut koko pistelyn ajan. Mäyristyö oli miulla iltaimetystyönä. Tytön syntymän jälkeen (eli helmikuun alusta) tein tätä oikeestaan vaan tytön iltaimetysten aikoina. Monta tuntia on tyttöä syötetty!

Seuraavaksi pistelyksi valikoituu ehkä joku pieni työ. Tai sitten tytölle kastetaulu, jota en ole vielä edes hankkinut. Malli on ollut jo aika varmana tiedossa pitkään, mutta ostoksille en vaan oo saanu aikaiseksi lähdettyä.

Neulonnassa oleva kietaisupaita oli jo kertaalleen kokoamista ja nauhaa vaille valmis. Ekan olkasauman jälkeen huomasin, että toisen etukappaleen sivu on viisi senttiä liian lyhyt. Argh! Purkuhommiin vaan. Nyt oon sitten tehnyt etukappaleeseen lisää pituutta ja hihan kolon (en oo vieläkään oppinut muistamaan mikä se nyt taas olikaan) kavennukset oon tehnyt. Ei siis paljoa puutu. Mie en tajua miten mie oon onnistunut tekemään viiden sentin mittausvirheen! Se on kuitenkin aika paljon. Jännittää tuleeko siitä paidasta mitään, miten ne hihat istuu jne. normaalit ongelmakohtani. Mie haluun äkkiää sen pois puikoilta ja koottua. Sen jälkeen terapiaksi sukan neulontaa.