Otin eilen ihteäni niskasta kiinni ja kaivoin esille lammastyön. Tää työ joutui viime kesänä laatikkoon häpeemään. Mie olin tehnyt tähän kaikki ristipistot ja vähän aloittanut jälkipistoja, mutta noina aikoina oli pientä pahoinvointia ja samalla yritin tehdä tätä lammastyötä. Jotenkin assosiaatio lammastyö ja pahoinvointi on jarruttanut tämän työn edistymistä, enkä oo voinut tehdä tätä eteenpäin ennen kuin eilen. No, täytyy myöntää, että pieni ärsytys oudoista/monimutkaisista/typeristä jälkipistoista ei myöskään houkutellut.

 

Lampaat

Malli: Oehlenschläger
Kangas: pellava
Koko: 15,5 cm x 53,5 cm
Pistelyaika: 18.5.2008 - 30.1.2009

Niistä jälkipistoista vielä, en oikein seurannut mallin merkintöjä niiden osalta noissa lampaiden ääriviivoissa. Yleensä teen mahdollisimman tarkasti ohjeen mukaan, mutta tässä sävelsin. Lisäksi malliin oli valittu symbolit huonosti, jo ristipistoja tehdessäni jouduin arpomaan tehdäänkö kohtaan vielä yksi ristipisto vai ei. Ristipistojen ja jälkipistojen symbolit tuppasivat menemään pahasti päällekäin.

 

Lampaan naama ja takalisto

Miusta tää on ihana malli! Saa hyvälle tuulelle, tuon yhden lampaan ilme ja kun nuo muut kaverit on takalisto katsojaan päin. Miehän en siis oo mikään lammasfani, niiden määkiminen... ehkä en mee sen syvemmälle "lammastraumoihini". Mutta näistä lampaista mie tuun vaan hyvälle tuulelle.

Tää oli miun eka työ pellavalle. Helppo juttu! Onhan se erilaista kuin aidalle pistely ja saa olla tarkempana, mutta tykkäsin silti. Pellava passaa miun pistelyihin! Tää malli on hankittu viime vuonna (?) Margarethalta. Useasti olin sitä ihaillut, mutta en sitten saanut hankittua itselle. Tämähän on äiskältä miulle. Muistanko mie ihan väärin, että samantyyppinen malli oli joistain muistakin elukoista? Miten on muiden muistikuvat asiasta?

Ihanaa kun saa välillä jotain valmiiksi! Kehystettäväksihän tämä vielä pitää viedä. Itse en sitä taitoa osaa vaikka tällä kertaa tähän oli hankittu jo kehyksetkin valmiiksi. Mie en saa kangasta tarpeeksi tiukaksi ja jos saan kiristettyä tarpeeksi tiukalle niin työ menee vinoon. Siispä ammattiapua tarvitaan Kieli ulkona Kerta vielä:

 

No nyt on ehkä tarpeeksi hehkutettu tän "suuren" työn valmistumista. Vaikka onhan näissä aina oma hommansa, toisessa enemmän ja toisessa vähemmän ja kaikista kannattaa iloita.

Pami: kiitoksia tsemppauksesta ja infosta, tietoiskut vaan hyvästä! Pitänee joskus uskaltautua tekemään jonkin sortin pata tuossa uunissa. Kasvisversioitahan siinä tulee laitettua, miten ei ookkaan tullut mieleen tehdä samankaltaisia (eli mitä jääkaapista löytyy laitetaan vuokaan) lihaisia versioita.

Vuokko: minuu jäi mietityttämään siitä ohjelmasta sellanen yksityiskohta kun koiranomistajat olivat miettineet rotua ja sitten rodun perinnölliset sairaudet tulivat yllätyksenä. Miun mielestä rotua mietittäessä tulee tosiaan kiinnittää huomiota myös niihin mahdollisiin sairauksiin, yhtenä osana. Ja pevisa on hyvä juttu sekä avoimuus kasvattajien välillä ja koirien omistajien keskuudessa, että infotaan "omaa" kasvattajaa jos tulee jotain ongelmia.