Viime viikolla se tapahtui: kettutyö valmistui!!! Viimeset pistot tehtyäni istuin työ sylissä ja mietin valmistuko tää ihan oikeesti? Enkö mie enää iltaisin teekään kettutyötä. Tän alkuvuoden oon tehnyt pääasiallisesti vaan ja ainoastaan kettutyötä. Yhet sukat ja pari mallitilkkua vaan oon neulonut, muuten oon tiiviisti viettänyt käsityöaikani kettujen kaa. Tunnelmat on edelleen hieman epätodelliset.

Miun kettutyö

Malli: Elsa Williams : Shore Patrol/ Patrouille Côtière. Suunnittelija: Terry Isaac
Kangas: 14 tai 16 count aida
Koko: 61 cm x 25 cm, 340 pistoa x 145 pistoa
Pistelyaika: kesä 2007 - 11.2.2010

Tämä on suurin tähän mennessä tekemäni pistely. Ja tosiaan, kolmisen vuotta siihen vierähti... Viime vuoden aikana ja tässä alku vuonna tää edisty eniten. Mie kun luulin, että tein eniten tätä vuonna 2008. Mut viime vuonna se oli kun kahtelin noita vanhoja blogimerkintöjä.

Taulu on miehen "tilaama". Hän halusi, että tekisin tän. Sen siitä saa kun vinkuu miestä kahtomaan yhdessä Margarethan kuvastoja . Tässä nää värit kun ei oo ihan miun maun mukkaan. Liika tummia ja synkkiä. Ja lisää kuvia:

Yksi kettu

toinen kettu

molemmat ketut

työn nurjaa puolta

Kettujen silmiin tehtiin solmupistot, mutta muuten tää oli ihan peruskauraa; ristipistoja ja jälkipistoja. Osa jälkipistoista on semmosia, joita ei näy. Tunsin oloni vähän hölmöksi niitä tehdessä, mut tein kuitenkin ku aattelin jos ne päivänvalossa näkyisivätkin. Pyh, ei näkyneet, mut tulipahan tehtyy. Yllättävää kyllä, että jälkipistojen teko ei ottanut päähän. Olin asennoitunut kerrankin oikein. Ajattelin, että miulla menee näissä jälkipistoissa varmaan kuukausi, jos ei toinenkin. Ja yht' äkkiää ne loppuivat! Ei niitä niin paljoa ollutkaan. No, pari viikkoa mie taisin niitä pistellä...

Kettutyössä en muista, että olisi tullut virheitä. Yritin olla erityisen tarkkana. Tää oli myös eka työ, jossa tein avuksi monisteet mallista, värittelin siitä monisteesta ruutuja sitä mukaa kun etenin. Muiden ristipistojen kohdalla en oo ko. hommaa tehnyt. Auttoi, kannattaisi tehdä.

Nyt pitäisi uskaltaa pestä tää. On vähän nuhrusen olonen tuolta vasemmalta puolelta mistä pijän yleensä kiinni. Vähän jännittää. En oo ennen pessyt pistelyitäni. Kehystyskin pitäisi miettiä. Lähinnä mihin vie. Ainakin tiedän mihin en vie. Mut nyt on miun osuus kettutyöstä tehty, ihanaa.

Uuden pistelyn aloitin. Taulu, pienempi kuin kettutyö ja hemppikset värit. Muutenkin erilainen tehdä, paljon pieniä värialueita. Saan siis vaihdella väriä ja seurata kaaviota silmät tarkkana. Täysin erilainen kuin kettutyö.

Ikuisuusprojektisukat

Aloitin ikuisuusprojektin, sukat kansallispukuun. Puikot on 1,5 mm, lanka Lanettea. Tätä sitten neulotaan ja pitkään. Voi olla, että purkuun menee tuo aloitus. Joten ennen kuin aloitan sukalle parin, niin kysäisen neuvoa osaavalta. Aion neuloa molemmat sukat yhtä aikaa. Mie tiijän, että miulle iskisi epätoivo ekan sukan valmistuttua: vielä toinen samanlainen! Jos teen kaksi yhtä aikaa, tuntuu homma pienemmältä. Silmukka kerrallaan!