En millään keksinyt otsikkoa. Ja otsikkoa miettiessä menee ne ajatukset pois, mitä ajatteli varsinaisesti kirjottaa. Kaamee kierre. Viikonloppu on juhlittu, kakkua syöty ja juhlapuheita kuunneltu. Nyt ei sitten olekaan muutamaan vuoteen valmistujaisjuhlia tiedossa lähipiirissä. Meillä oli myös viikonloppuvieraita. Piskeillä oli aika rankkaa kun piti viihdyttää vieraita. Siis meillä oli ihmis- ja koiravieraita. Välillä oli piskeillä kiree tunnelma, mutta pahemmilta rähinöiltä vältyttiin, pientä uhittelua ja haukuntaa oli.

Pelkässä juhlahumussa ei olla menty, sain sukat valmiiksi lauantai-iltana (niin, ei jaksettu juhlia yötä myöten vaan tultiin jo ajoissa kotiin). Päättely on tekemättä, mutta tällä viikolla se tapahtuu, koska viikonloppuna mie ja sukat käydään pienellä reissulla. Sukkien on tarkoitus jäädä sille reissulle ja miun tulla takas kottiin.

1610383.jpg

Prinsessasukat

Ohje: Novita kesä 2008
Lanka: Nalle, vaaleanpunainen
Puikot: 4,5 mm, bambu (parempi olisi ollut 4 mm)
Langankulutus: 92 g

En meinannut ymmärtää kuinka tuo sukan mallikuvio meni. Tein taas useamman yrityksen ennen kuin onnistuin. Koska meillä oli niitä vieraita, sain tilauksen tehdä yhdet samanlaiset, mutta ei vaaleanpunaisia. En taida tehdä juuri tällaisia vaan vähän toisenlaiset. Tuo mallikuvio on kyllä kaunis, mutta miun käsialalla taitaa tulla liian lörpöt. Voisihan sitä puikkokokoakin pienentää, mutta että kahdet samanlaiset sukat neuloisin peräkkäin? Ehei!

Mie alotin tällasen neuleprojektin:

1610380.jpg

Aloitettu neule

Tuosta pitäisi tulla toppi. Tuotakin mallia oon alottanu ehkä 4-5 kertaa, enkä oo osannu tehdä. Nyt osasin! Aika sitkee oon ollu. Tuossa kun tehdään etu- ja takakappale yhtä aikaa, tuollei yhteen, niin aika monta silmukkaa on saanut luoda näissä yritys ja erehdys hommissa... Tietenkin oon tehnyt myös klassisen virheen kun rupesin neulomaan suljettua neulosta, mutkahan sinne jäi. Olin kerennyt tehdä noin viisi senttiä. Eikun purkuun ja uusi yritys.

Tuollaista on neulerintamalla ja ristipistoissa kuuluu näin surkeeta:

1610376.jpg

Lammas

Kuvakin on aika surkee, mutta niin on tekelekin. Siis siinä mielessä, että ei tuo etene! Mie ressuka kun luulin, että lammastyö valmistuu nopeesti! Värinvaihtoja ei ole kovin montaa, eikä kuviotkaan ole isoja, nopeesti menee. Ja pyh! Kun ei oo värinvaihtoja, ei meinaa pysyy mielenkiinto yllä. Ja aika isoja nuo lampaiden takalistot on. No, teen sillon kun huvittaa. Tämä on tulossa miulle ihelleni niin ei oo mitenkään kiire. Ainii, orkideatyö tulee tällä viikolla kehystäjältä, jännittää.

Emmerdalea näytetään tällä viikolla (ainakin) tunnin jaksoissa! Nautinnollista. Tänään ihan kahoin telkkarista, enkä nauhottanut (meillä sataa vettä, piskit ei halua lenkkeillä, joten on aikaa), mutta kenties loppuviikon Emmerdalet menee nauhalle (on muistettu pidentää nauhoitusaikaa). Aatella, viikonloppuna oottaa n. neljän tunnin Emmerdale-maratooni. Hmm... missäköhän välissä kun on se reissukin...

Huomenna olisi Savonlinnan ompeluseurat, mutta miulla on ilta varattu muihin puuhiin. Harmittaa kun sattuivat päällekäin. Kääk, miun pitäis oikeesti olla jo nukkumassa ja vielä täällä kukun! Hyvää yötä ja mukavaa neuletapaamista niille, ketkä sinne menee!