No nythän mie suorastaan aktiiviseksi rupesin. Missä on kuukausien tauko? Aktiivinen oon ollut tekemispuolellakin:

Kauluri

Ohje: Novita kevät 2006

Lanka: Nallea, vaaleansinistä, harmaata ja valkoista

Puikot: 3,5 mm pyöröt ja kaulukseen 3 mm bambuiset sukkapuikot

Langankulutus: 73 g

Tää on ollut nyt tämmöstä tarveneulontaa. Lapaset vielä olisi tarpeen vaikka toisaalta ku eipä nuo juuri kädessä pysy. Raivostuttavaa koko ajan niitä korjailla. Mutta palaan takaisin kauluriin. Luulin, että tästä tulee hirmusen iso, koska ohjeen koko oli "lapselle". Hmm... minkäkokoiselle lapselle? Tein silti ihan ohjeen mukaan, en pienentänyt. Aattelin, että kai se muutaman vuoden päästä viimeistään käy. Olikin hyvä jo nyt. Eipä noissa kaulureissa taija niin väliä olla tuolla koolla, kuhan pää mahtuu läpi.

Käytössä on jo ollut ja toimii. Minnuu on palentanut pienen ihmisen puolesta kun on kaula paljaana pihalla ollut, mut nytpä on oma kauluri tehtynä. Suostuu toistaiseksi pitämäänkin.

On se onni, että osaa auttavasti neuloa. Mistä muuten tuommosia kaulureita sun muita hankkisi? Kaupastako ja ihan rahalla? Nythän saan maksaa langasta ja vielä tehdäkin ihe koko homman! On se kiva, että oikeesti osaa edes vähän. Pysyy joukko sukissa ja lapasissa (ehkä). Tai ainakin olisi teoreettinen mahdollisuus.

Aloitin viime viikolla Emmerdale kauden ihan uusilla jaksoilla (miullahan oli jemmassa digiboksilla koko kesän kevään jaksoja), juhlistin ekaa jaksoa pakastepitsalla ja lasillisella Pepsiä. Ruumiini ravittuani siirryinkin neulomaan juurikin tuota kauluria. Vitsin Rosemary en muuta sano.

Tassullisten kuulumisia Routa kyseli. Mitäs nuo, helteestä nauttivat, uivat nuokin. Syksystä ja sadonkorjuuajasta nauttivat vielä enemmän. Sain kerätä kilpaa karviaisia puskista kun koirat mokomat syövät kaikki. No, vähän liiottelen: miulla oli kaksi omaa karviaispuskaa, joihin koirilla ei ollut asiaa (isoja, hyviä marjoja). Koirilla yksi iso, yhteinen karviaispuska, jonka saivat tyhjentää kokonaan. Nyt niitä häirihtee ylimpinä olevat marjat.

Vanhempi koira on piristynyt viileämpien ilmojen saapuessa. Helteillä tuli välillä mieleen miten sen ressukan sydän kestää kuumuuden. Kestihän tuo onneksi. Nuorempikin lihoi kesällä kun ei lenkillä käyty ollenkaan. Ei sitten tullut miulle mieleen pienentää ruoka-annosta...

Tossullisesta voisi tulla suorastaan Kumpparillinen, muista kengistä ei oo niin innostunut. Kumpparit kävivät myöskin niillä kesän helteillä, jos kenkiä meinasi jalkaan ehdottaa. Traktorit on niin ihania pienestä pojasta. Oon yrittänyt muutaman kerran näyttää telkkarista lastenohjelmia, mut oon sattunut ilmeisesti huonoille ohjelmille. Ei kiinnosta juurikaan. Mut traktori pullingia kahtoo kyllä! Niinpä sitä sitten ollaan nauhotettu digiboksille. Onneksi Emmerdalessakin vilahtaa välillä traktoreita.