Edellisestä postausta kirjoittaessa tuli mieleen, että voisi ottaa kuvat piskien takeista. Asia oli jopa vielä tänäänkin mielessä. Joten esittelen mäyrismuotia suoraan, ei Pariisista, vaan pellon reunalta.

1188701.jpg

Peen takin oon neulonut noin pari vuotta sitten, ohje oli Novitassa. Jouduin tekemään hieman suuremman kuin ohjeessa oli, meijän Pee kun on vähän kookkaampi tapaus. Ohjeen mukainen ei olisi peittänyt takalistoa tarpeeksi hyvin. Huomatkaa taitettava poolokaulus, jossa muuten on aukko hihnaa varten (ei tosin näy tuossa kuvassa). Lisäksi pepun päällä on tasku, ohjeen mukaan siinä voi säilyttää kakkapusseja. Mie tein sen vaan näön vuoksi. Ainii, ohjeessa oli vielä "hihat" etutassuihin, mutta ne mie jätin pois. Tassujen pujottaminen jo tuosta aukosta on riittävän hankalaa, saatikka sitten jos siinä olisi joku hiha vielä. Tässä vielä kuvaa Peestä takin kaa:

1188703.jpg

Ässän takki on sitten tehty kerän jämästä viime kesänä. Soveltaen samaista ohjetta. Tää on vähän kinkkana ja Äs on tilannut uuden takin. Pärjää kyllä vielä tuollakin, joten palelemisvaaraa ei vielä ole. Ässän takissa kaulus on liian lyhyt, miulla loppu lanka. Eikä ressukalla ole tuota hauskaa kakkapussitaskuakaan, mutta se ei käyttöä haittaa pitkän pojan mielestä:

1188707.jpg

Tuossakin on hihnaa varten aukko. Mie en kyllä käsitä miksi sen tein tuohon kaulan kohtaan. Mie kun en käytä kaulapantaa vaan valjaita, joten sen aukon kannattaisi olla tuolla selän kohdalla. Valjaita oon käyttänyt tuossa päällä, mikäli on mitään rensseleitä tarvinnu reissulla. Hmm... pitää vähän kehittää tuota mallia kun joskus alan neulomaan uusia takkeja. Joku heijastin jutskakin olis hauska tuossa kankussa. Pitää miettiä. Tässä vielä kuvaa sivustapäin:

1188712.jpg

Ässän takissa näyttää nuo tassuaukot olevan vähän isommat...Lankana tässä on Jengaa, joka on käytännöllinen valinta koiran takkiin, on nimittäin käsinpestävää. Eipä nuo takit niin hirveesti muuten likaannu, mut poikakoirilla kun on tuo pissaamishomma helposti sotkevaa puuhaa. Pitää välillä huuhtasta.

Takit oli eilen eka kertaa tän talven aikana käytössä. Tänään ne ei olis niin tarvinnut, mutku oli tää muotinäytös ni käytiin sitten metsässäkin nää takit päällä. Pysyvät ihan hyvin raisummassakin reissussa mukana.

Miulla olis haaveena ommella näille takit jostain tuulenpitävämmästä materiaalista. Semmoset ohuemmat takit ja paksummat takit. Jos sais jostain kiinni mäyrismalliset koiran takin kaavat ni helpottaisi. Ite ei huvittais ruveta niitä alusta asti säätämään, ei tulis hyvät.

Eilen alotin palmikkosukkien neulomisen äiskälle. Mie oon jotenkin jumittunu nyt noihin palmikoihin.