Otsikko Kaarina Helakisan Aakkoslorusta.

Muistinpa ottaa kuvan kastetaulusta kehystettynä. Ei ollut kovin kiva kuvattava kun heijasti tuo salama, mutta yleissilmäys taulusta kuitenkin:

 

1241355499_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tossullisen tossut kehystettynä

Taulussa on siis nimi ja syntymäaika kirjailtuna, mutta tuossa vaan näkyy tuo eka kirjain ja näyttipä päivämäärätkin häipyneen vuosilukua lukuunottamatta. Ihan ok. Ehkä olisi voinut olla vielä hivenen pienempi koko taulu. Siis vähemmän valkeeta reunoille, mutta ihan tyytyväinen oon näinkin.

Menneen viikon puuhia on ollut käydä pienellä retkellä. Tossullinen oli eka kertaa elämässään luontopolulla. Tämmöisissä maisemissa mentiin:

 

1241355479_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Retkimaisemaa

Ei olisi onnistunut ilman kantoliinaa tänne meno. Varovastihan se piti käpötellä, mutta on se ihanan vapaata liikkumista ilman vaunuja. Miulla oli Pee hihnassa, miehellä Äs. Pee kun on sen verran hitaampi kulkija, että miekin saan rauhassa asetella nää gasellinkoivet (heh). Ei myö pitkää reittiä kierretty, vähän haisteltiin kevättuoksuja. Pikkasen löytyi vielä lunta ja märkää, ei mitenkään miellyttävää mäyriksistä.

Viittä vailla projekti on edelleen viittä vailla valmis. Eilen piti siis hakea siihen yksi osa, mut mie unohin. No, tämmmöstä pääsin alottamaan eilen:

 

1241355454_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Neuletakin aloitus

Hieman epätarkka kuva, mutta eipä tuossa oo muutenkaan mitään katsottavaa sen kummemmin. Tässä on Tossulliselle tuleva neuletakki. Joustinneule tehdään 2 mm puikoilla ja muu osuus 2,5 mm puikoilla. Voi hyvänen aika! En oo ikinä ennen neulonut noin ohkasilla puikoilla. Oliskohan sittenkin pitänyt ottaa vielä yksi koko isompi tuosta takista? Voipi nimittäin mennä aikaa ennen kuin on valmis! Mie valihin kooksi 80 cm nytten. Parempi siis heilutella puikkoja ahkerasti.

Takki on jännä neuloa, sillä siinä tehdään taka- ja etukappaleet yhtä aikaa kainaloihin asti. Miksi ei aina ohjeissa neuvota näin? Miehän en oikein soveltamista ossaa, että voisin muuttaa ohjeen sellaiseksi. Mutta ehkäpä joku kerta yritän! Onneksi tehdäänkin tällei "kaikki kerralla" -tyyppisesti, johan siinä neuloja joutuisi epätoivoon kun on tikunnut takakappaletta ties kuinka kauan ja sitten aloittaa toisen etukappaleen ja vielä sen jälkeen toisen ja eikun vielä hihatkin tehtävä. Ja puikot on ohkaset ku hammastikut. Ei tää oo ollut ollenkaan niin kauheeta, tää ohkasilla puikoilla neulominen kuin tässä höpisen. Erilaista vaan. Edellinen neulomuksenihan oli 5 mm puikoilla, että eroa löytyy!

Oon lukenut myös Kiba Lumbergin kaksi muuta Memesa kirjaa, mutta ei tule sen kummemmin niistä nyt kirjoitettua. Se eka oli paras, nää kaksi muuta ei niinkään osunut miun maun mukkaan. Onpas luettu kuitenkin koko trilogia.