Tänään ei ommeltu. Aamulla putsailin ompelukoneen ja laitoin sen lepäilykuntoon. Saa vetää henkeä vähän aikaan, kyllä se reippaasti hurisikin tässä alkuviikosta.

Neulomukset vähän jumittaa. Oon tehnyt Ässälle uutta talvitakkia. Ajattelin, että teen siihen etujalkoihin ihan hihat. Teinkin ja sitten kokeilin; Äs on selällään lattialla ja mie virittelen tassuja niihin hiivatin hihoihin. Kun tassut on saatu hihoihin Äs makaa kyljellään. Pienellä houkutuksella se sitten lähtee liikkeeseen. Hihojen suut ovat vähän liian tiukat, enemmän pitäisi olla silmukoita. Takin pois päältä saaminen oli myös taidonnäyte, helpompi onneksi saada pois kuin päälle. Ei tunnu hihat kovinkaan käytännöllisiltä. En voi kuvitella itseäni virittelemässä säännöllisesti noita tassuja hihoihin. Purkuun menee hihat. Mutta kun päätä pitää lyödä seinään niin mainitaan, että takakintuille olen aatellu tehdä hihat. Perustelut: pysyy takki paremmin päällä kun on takajalkoihin molemmille puolille "kiinnitystä" (toinen mahdollisuus olisi ommella/neuloa nauhat) ja pysyy mahtavat koipilihakset lämpiminä. Tuo selkäkappale kun ei kovin alas roiku pepunpäältä. Roikkuva versio taas ei ole käytännöllinen, koska se menee vinksalleen. Että ei hirveesti innosta tuo neulominen ja säätäminen tällä hetkellä.

Kun neulonta ei maistu niin kettutyö edistyy!

2081306.jpg

Vaihekuva ketusta

Pitää aina verrata edelliseen kuvaan, että huomaa etenemisen. Oon tässä vähän mietiskellyt, että milloinkohan mie saan tuon työn valmiiksi? Lähinnä siltä kantilta, että millanen elämä miulla sillon on? Onko tullut muutoksia miten paljon ja mihin suuntaan, vai niin hyvään kuin huonoonkin suuntaan? Miltä maalima sillon näyttää? Näistä aatoksista voi päätellä, että ihan ensi vuonna en usko kettutyön pääsevän kehystykseen. Näitä vaihekuvia varmaan vielä useita vuosia katsellaan :) Tai eihän sitä tiijä mikä turbo miun neulaan menee ja saan työn nopeastikin valmiiksi. Männessä näkköö, niinku miulla on tapana sannoo  (ja ajatella).

Tuo Pee huoletti taas eilen illalla. Se kävi ihan yht'äkkiää ontumaan toista etusta. Ihan normaalisti lähti makuulta ja mie vilkasin, että linkkaako se? Heti en huolestunut, koska Pee voi makuulta lähtiessään olla vähän könkkä ennen kuin siitä vetristyy. Mutta ei se siitä johtunutkaan vaan ontuminen oli ihan oikeeta ontumista. Tutkin molemmat etuset, kummassakaan ei ollut mitään. Ja aristamista Pee ei miulle ihan helposti näytä. Silti se vaan könkkäsi. En uskaltanut antaa kipulääkettä kun sillä on nyt nuo muut kuurit menossa. Mietin yöllä mihin saan koiran huomenna elukkaan, koska viikonloppuna tuskin päivystävälle pelkästään ontuva lemmikki ihan korkeimmalle sijalle hoidettavissa nousee ja maanantaihin asti on pitkä aika olla kipeänä.

Aamulla kun heräsin houkuttelin myös Peen peiton alta (meillä oli koirien mielestä liian kylmä vaan 21 astetta, ei tarkene ilman peittoa...) ja jännäsin miten liikkuu. Pee ei ontunut yhtään! Ihanaa! Mikä lie ollut eilen illalla, mutta koko tämän päivän Peen tassut on toiminut oikein hyvin, mitään kipuilua ei ole näkynyt. Outo juttu. Pitää nytten seurata Peen liikkeitä.

Ne miun suunnitelmat korvapuusteista muuttuivatkin sämpylöiksi ja kuivakakuksi. Miun hovipaistaja ei ollut paikalla niin päätin selviytyä hieman helpommalla ja nopeammalla leivonnalla.