Äs on ollut miun kanssa kurssilla tänään ja eilen. Ollaan viisastuttu molemmat. Äs käyttäytyi eilen oikein mainiosti, mutta tänään sitten ei ollut enää vieraskorea vaan haukkui ja räyhäsi. Yön aikana ego kasvoi yli pienen mäyräkoiran. Nyt Äs vaan ottaa unta, oli aika raskasta.

Vaikka oon kursseillut niin saan raportoida jostain valmistuneestakin. Viikolla sain neulonnat valmiiksi ja tänään sitten yhdistin sivusaumat pitsitopista. Vielä jos sille näyttäisi silitystä niin hyvä olisi. Pingotukseen kuvittelin sitä laittavani, mutta en saanut vaan aikaan.

1263224.jpg

Pitsitoppi

Ohje: Novita kevät 2008, malli nro 20
Lanka: Tennessee (vaal.pun.)
Puikot: 3 1/2 mm
Langankulutus: 327 grammaa

Kesäinen toppi on aina tarpeen näin helmikuussa... Lanka on samaa, josta virkkasin jäätelökesä-hameen. Vielä jäi melkein kerällinen jäljelle. Tämä toppi oli miulla reissussakin mukana ja ihme kyllä ei tarvinnut purkaa reissussa neulottua sitten kotona. Mie mietin tehdessä, että voisinko tehdä hieman pidemmän topista. Yhtä mallikertaa lisää mietin, sitten kun olin tehnyt tuon takakappaleen kokonaan. En sitten viitsinyt sitä purkaa ja tehdä lisää pituutta. Ei siinä paljoa olisi ollut purettavaksi, mutta mie inhoon purkamista. Sitä joutuu tekemään ihan oikeitten virheidenkin takia ihan riittävästi.

Kuvio oli aika helppo kun sen oppi. Takakappaleen jälkeen aloitin etukappaleen teon itsetunto korkealla, enkä seurannut ohjetta tarkkaavaisesti. Ha haa, jouduinpa purkamaan n. neljän sentin korkeuteen päässeen etukappaleen kokonaan.

1263227.jpg

Pikkukuva vielä tuosta kuviosta. Toppi kun on päällä se näkyy paremmin, tai jos tuon olisi pingottanut... vielä kerkee ennen kun on käyttökelejä tuolle asulle.

Eilen aamulla kaivoin mäyriskäytävän esille lumimyräkän jälkeen. Se oli paikoin peittynyt kokonaan. Lapio heilui ahkerasti, luovuttaakin meinasin lopussa. Jaksoinpa kuitenkin. Tänäänkin on tuullut ja satanut lunta sen näköisesti, että mäyriskäytävä pitänee käydä lapioimassa. Lumi varmaan on tänään kevyempää kun eilen, koska tänään taidetaan olla vähän pakkasen puolella.

1263228.jpg

Piskit mäyriskäytävässä

Mäyriskäytävästä puuttuu täysin ohituskaistat sekä levähdyspaikat. Meinasi tulla vähän riitaa kun kuvailin piskejä käytävässä. Egot ei mahdu kun ei oo kun lapion levyinen ura.