ja lunta...

Miulla oli hirvee mitä mie neuloisin -ongelma. Halusin neuloa jotain pojalle. Mieluiten jotain puuvillaista tms. Selailin ohjeita ja loppujen lopuksi tulin siihen tulokseen, että miun on uskaltauduttava neulomaan englanniksi. Knittyssä kävin.

Dinohupparia

Tähän ohjeeseen ihastuin, Steggie. Miullahan ei tietenkään ollut  ohjeenmukaista lankaa, mietin hetken hankkisinko, mutta niin kalliiksi olisi tullut, että näillä neulontataidoilla ei kiitos. Sitten tajusin, että 7-veljestä on suunnilleen tuolla tiheydellä, joten ihan mallitilkkua rupesin tekemään! Vitosen puikot olisi pitänyt ohjeen mukaan olla, mutta mie sain oikeen tiheyden 5,5 mm puikoilla. Joten eiku mammuuttimarkkinoille seiska veikan hankintaan! En nyt puuvillasta neuletta saa, mutta mänkyyt villasena. Värihän tuossa on se kirkas vaaleenvihree, eikä tuommonen ku kuvassa...

Perusraglahuppari tuo muuten on, paitsi nuo hihat on erikoisemmat, niihin tulee tuota dinon "harjaa". Ja hihan muotokin on vähän erikoisempi, sauma tulee tuohon hihan päälle. Eka hiha menossa, joten hieman jännittää ossaanko tehä. Dinon "harjaan" käytän jämälankoja, toivottavasti riittäävät. Tähän hihaan tulee keltaista ja ruskeaa. Tässä vielä hihaa:


Hihaa

Huomatkaa, pitkät metalliset puikot. Aika outoa neuloa niillä kun oon viime vuosina neulonu vaan pyöröillä tai sukkapuikoilla ja mieluiten aina puisilla. Imettäessä nuo pitkät puikot on hankalat. Ei oo ergonomia kohallaan. Ehkä sen vuoksi oon parina iltana saanut pisteltyä mäyristyötä syöttäessä tyttöä. Kuvaa en oo taas tajunnut ottaa siitä. Miten se onkin niin vaikeeta muistaa ottaa edistymiskuvaa ristipistotöistä?

Aarre

Miun mummon virkkaama sängynpeitto. Koko: parisänky. Ihana.