Olipa kiva ulkoilla aamulla. Ei heti paleltanut. Tuuli teki tän - 10 asteen pakkasen pikkasen kylmemmäksi, mutta huomattavasti mukavempi keli  kuin -30 astetta. Koiratkin viihtyivät ulkona pitempään.

Mie tein ihelleni sukat:

Guernsey-sukat kiilakantapäällä

Ohje: Madeline Weston : Upeat kirjoneulesukat, Guernsey-sukat kiilakantapäällä

Lanka: Nalle, harmaa

Puikot:  3,5 mm sukkapuikot

Langankulutus: 120 g

 

Eipäs ole nyt kiilakantapäästä kuvaa. Mutta se on ihan kiva. Sopii sukkaan. Mie en ole aiemmin moista kantapäätä tehnyt. Siinä käytettiin mm. lyhennettyjä kerroksia. Kärkikavennuksissa olisi pitänyt mennä oman pään mukaan eikä ohjeen. Niistä tuli vähän kummalliset, mutta ne kummallisuudet näkyvät enemminkin tuolla pohjan puolella, joten en sitten purkanut. Kolmen puikon päättelyllä kärjen sain lopulta umpeen. Ohjeessa oli muutenkin virheitä. Tai suomennoksesssa, kummin vaan. Osa oli korjattu. Kirjan mukana on A4-sivu korjauksia... No, onneksi tajusin kuvasta kahtoa, että sivussa kulkeva kuvio (joka ei tietenkään näy miun kuvassa) jatkui pidemmälle kuin ohjeessa sanottiin.

Mie luulin, että nämä olisivat monimutkaisemmat sukat. Mutta kuvio tulikin vain oikeita ja nurjia silmukoita vuorotellen. Minuu aina jaksaa hämmästyttää tämä neulominen. Yksinkertaisilla keinoilla tulee hienoa kuviota! Maailma on ihmeellinen paikka. Sukkien kokokin on just sopiva, ihan ku ihelle tehty ;) Tykkäsin.

Nyt oon erehtynyt laittamaan puikoille ihelleni villatakin. Lyhythihaisen. En tiijä onko käytännöllinen. Lyhythihainen villatakki! No. Ohje on uusimmasta Novitasta, tämä. Mie ihastuin sen väreihin ja siihen, että se on tehty yhtenä kappaleena kainaloihin asti. No, miulla ei tietysti noita värejä ole. Enkä viitsinyt ruveta ostamaan, koska ohjeeseen sopivaa lankaa löytyy riittävästi omista varastoista. Semmosta raitasta ei kyllä ole. Pääväriksi valikoitui ruskea, muita värejä ei olisi ollut riittävästi. Aika tummaa siis tulee. No, kahellaan miten tän käy. Ja milloin tää ees valmistuu. Tai valmistuuko ikinä. Tai pääseekö pidettäväksi edes. Kaapissahan se on ihan sama minkä värinen neule on. Vähän siis skeptinen mieliala ison neuleen onnistumisesta. Mutta yritetään!